• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Nieuws / Algemeen / Omzet Willis Towers Watson loopt opnieuw terug
Nieuws

Omzet Willis Towers Watson loopt opnieuw terug

Omzet Willis Towers Watson loopt opnieuw terug

12 september 2019 - Opnieuw kampt Willis Towers Watson met teruglopende omzet. Veranderingen in de markt drukken het resultaat, maar het adviesbureau maakt zich vooralsnog geen zorgen. Dat blijkt uit het onlangs gedeponeerde jaarverslag.

Omzet Willis Towers Watson loopt opnieuw terugDoor Niels Vlot

De omzet liep terug van 47 miljoen euro in 2017 naar 45,7 miljoen euro in 2018. Sinds de samenvoeging van Willis Group met Towers Watson in 2016 daalt de omzet. Het bedrijf is druk bezig om de samenvoeging intern goed op de rails te krijgen en verwacht als alles in orde is een stuk concurrerender te zijn. Het aantal personeelsleden bleef nagenoeg gelijk. In 2018 werkten er 287 werknemers bij Willis Towers Watson, waarvan 249 consultants. De personeelskosten bleven eveneens stabiel. Onder de streep noteerde het bedrijf exact 1 miljoen euro winst.

Grafiek: omzet loopt al enkele jaren terug

De beide directeuren, Paul Morris en Hamadi Zaghdoudi, schrijven in het jaarverslag tevreden te zijn financiële situatie van de firma. Waar vorig jaar een duidelijke omzetstijging werd verwacht voor de komende jaren, zijn de verwachtingen dit jaar terughoudender.  De top verwacht de komende jaren geen significante reductie van de omzet, winstgevendheid of aantallen medewerkers.