• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Nieuws / Algemeen / Onderzoek: Wie is de interne adviseur/interimmer?
Nieuws

Onderzoek: Wie is de interne adviseur/interimmer?

Onderzoek: Wie is de interne adviseur/interimmer?

25 april 2014 - Wie is de interne adviseur/interimmer? Wat drijft hem/haar? En krijgt zij/hij nog wel wat voor elkaar? Doe mee met het grote interne adviseur en interim manager onderzoek en kom erachter waar u staat ten opzichte van uw vakgenoten.

Onderzoek: Wie is de interne adviseur/interimmer?

Functies verschuiven, rollen veranderen. Kon je in de vorige eeuw nog een leven lang adviseur of interim manager zijn, tegenwoordig ben je soms interimmer, soms manager, en dan weer adviseur. In dienst van de organisatie, als zelfstandig professional of beide. Deze ontwikkelingen roepen interessante vragen op over de rol en functie van interne en externe adviseurs, van de projectmanager en de interim manager. Wie is zij, en hoe gaat zij met haar vak om? Krijgt de interne adviseur net zoveel voor elkaar als een externe, of zelfs meer? Hoe zit het met de broodnodige onafhankelijkheid? En hoe houdt zij haar vak bij?

Om een goed beeld te krijgen van de verschillende type advies, adviseurs en (interim) managers heeft organisatieadviesbureau House of Performance (HofP) in samenwerking met  Management & Consulting een grootschalig onderzoek opgezet. House of Performance verbetert prestaties op de werkvloer onder meer door het opzetten, begeleiden en verder professionaliseren van interne adviesteams. Het bureau deed al eerder een onderzoek specifiek onder interne adviseurs. Naar aanleiding hiervan is de wens ontstaan om een profiel van de adviseur ten opzichte van de interne adviseur op te stellen. Met de bevindingen van het onderzoek willen House of Performance en M&C kennis delen over het gedrag en de uitdagingen van adviseurs en inzichtelijk maken wat nodig is om als adviseur succesvol te kunnen zijn. Zo kunnen adviseurs zelf vast stellen waar persoonlijke verbeterkansen liggen.

Het is daarom van belang dat zoveel mogelijk interim managers, interne en externe adviseurs en (project)managers de vragenlijst invullen. Dat kan door op deze link te klikken. Het invullen van het onderzoek kost u maximaal tien minuten van uw tijd. Als dank krijgt u indien gewenst de uitkomsten van het onderzoek toegestuurd. Hierover zal ook in het komende nummer van M&C worden bericht.