• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Nieuws / Algemeen / Ooa accrediteert Team Kwaliteit van ProRail
Nieuws

Ooa accrediteert Team Kwaliteit van ProRail

Ooa accrediteert Team Kwaliteit van ProRail

07 januari 2015 - De Ooa heeft het Team Kwaliteit van ProRail geaccrediteerd als ‘Accredited Consulting Practice’ (ACP). Het is de achtste adviesorganisatie in Nederland met dit certificaat. Het ACP certificaat werd tijdens een feestelijke bijeenkomst in Utrecht uitgereikt.

Ooa accrediteert Team Kwaliteit van ProRail

Met deze accreditatie heeft het Team Kwaliteit van ProRail aangetoond dat de professionele standaard voor interne opleiding, ontwikkeling, beoordeling en kwalificatie van haar adviseurs overeenkomt met de hoge eisen van de internationale ICMCI-norm. De International Council of Management Consultancy Institutes ontwikkelde deze wereldwijde professionele standaard voor de adviespraktijk.

Naast ProRail bezitten slechts zeven andere adviesorganisaties in Nederland het ACP-certificaat. Dat zijn: De Beuk, O&i Management Consultants, WagenaarHoes, Andersson Elffers Felix, Het Ontwikkelaarsgilde, Lysias Consulting Group en de adviespraktijk van de Belastingdienst.

ProRail’s Team Kwaliteit

Het Team Kwaliteit van ProRail maakt deel uit van het Bedrijfsbureau Projecten, en is ongeveer vijf jaar geleden ontstaan. Sinds 2013 maken zeven adviseurs deel uit van het bureau. De kernactiviteiten van het Team Kwaliteit zijn: advisering efficiënte standaard werkwijzen, het ontwikkelen en beschikbaar stellen van vernieuwde werkwijzen, het bieden van implementatiekracht ter ondersteuning van de invoering vernieuwde werkwijzen, de check of die werkwijzen worden toegepast en verbeterd, borgen dat werkwijzen compliant zijn en blijven, risicomanagement en audits.

Als institutioneel lid van de ICMCI heeft de Ooa in Nederland de bevoegdheid om de certificeringen ‘Accredited Consulting Practice’ (ACP) uit te reiken aan bureaus, en ‘Certified Management Consultant’ (CMC) aan consultants. Middels de certificeringen hebben opdrachtgevers een transparant beeld van de actuele professionele kennis, kunde en ethisch besef van adviesbureaus en consultants.