Home / Nieuws / Algemeen / Open Universiteit benoemt Karen Maas tot bijzonder hoogleraar
Nieuws

Open Universiteit benoemt Karen Maas tot bijzonder hoogleraar

Open Universiteit benoemt Karen Maas tot bijzonder hoogleraar

19 februari 2019 - Karen Maas is door de Open Universiteit benoemd tot bijzonder hoogleraar Accounting & Sustainability. De benoeming bij de faculteit Management, Science & Technology is per 1 november vorig jaar ingegaan.

Open Universiteit benoemt Karen Maas tot bijzonder hoogleraar

De leerstoel van Maas heeft als doel om meer inzage te krijgen in het meten, sturen en rapporteren van duurzaamheid en de maatschappelijke impact van organisaties. Volgens Maas staat dat nog in de kinderschoenen. “Welke informatie en data heb je nodig om te weten of je binnen deze nieuwe ontwikkelingen de juiste dingen doet en de dingen goed doet? Hoe zet je ambities om in impact? Traditionele meetmethodieken en systemen zijn niet toereikend. Lange termijn waarde creatie gaat verder dan het maken van winst. Nieuwe thema’s zoals Sustainable Development Goals, maatschappelijke impact en het leveren van een positieve bijdrage aan duurzaamheid worden steeds belangrijker voor alle organisaties.”

 

Het nieuwste boek van Karen Maas, Sociaal Ondernemen, verscheen in november vorig jaar. In de komende M&C Quarterly schrijft ze een artikel over sociaal ondernemerschap, als afgeleide van haar boek. De nieuwste editie verschijnt medio maart.