Home / Nieuws / Algemeen / Oproep: Ontdek het geheim van duurzame motivatie
Nieuws

Oproep: Ontdek het geheim van duurzame motivatie

Oproep: Ontdek het geheim van duurzame motivatie

10 oktober 2017 - Thijs Leenman (UvA) onderzoekt de motivatie van werknemers. Hij is op zoek naar uw ervaringen; participeer en lees als eerste de resultaten van zijn studie.

Oproep: Ontdek het geheim van duurzame motivatie

Hoe kun je als manager je medewerkers nu écht motiveren? Het bekende antwoord is simpel, goed gedrag belonen en slecht gedrag bestraffen. Wetenschappers besloten juist deze proef op de som te nemen (Deci, Koestner, & Ryan, 1999). In India werd een groot experiment uitgevoerd: de lokale bevolking kreeg een simpele taak toegewezen en werd in drie groepen opgedeeld. De groepen kregen verschillende beloningen (4-400 rupies). De verwachting hierbij was, hoe groter de beloning, des te beter de prestatie. Maar wat bleek nu? De groep met de grootste beloning in het verschiet presteerde het slechtst!

Dit inzicht leidde bij diezelfde wetenschappers (gepaard met een hoop onderzoek) tot de ontwikkeling van een motivatietheorie die draait om de behoeftebevrediging van werknemers. Externe motivatie werkt dus niet altijd, maar wat dan wel? Dat wordt op dit moment onderzocht.

Doe mee aan het onderzoek (UvA, 5 - 10 minuten, vereisten: +16 uur per week werken en het hebben van een leidinggevende) en ontvang een primeur op de resultaten:

 

- Krijg inzicht in de grootste voorspellers van motivatie;

- Help met uw bijdrage de wetenschap vooruit;

- Ontvang praktische tips, direct inzetbaar.

 

Meedoen kan hier: https://lnkd.in/d5ZiH_b

 

Bij voorbaat dank!

Thijs Leenman