• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Nieuws / Algemeen / Ordina: stabiele groei, sterke toename winst
Nieuws

Ordina: stabiele groei, sterke toename winst

Ordina: stabiele groei, sterke toename winst

13 februari 2020 - Traditiegetrouw publiceert IT-bedrijf Ordina al vroeg in het nieuwe jaar de jaarcijfers. Het concern tekent opnieuw voor stabiele groei, waarbij de grootste toename van de omzet weer uit de Belgische en Luxemburgse activiteiten komt.

Ordina: stabiele groei, sterke toename winstDoor Niels Vlot

De totale omzet van Ordina komt in 2019 uit op 372 miljoen euro. Nederland zorgt met 258 miljoen euro weliswaar voor het leeuwendeel van de omzet, maar groeit niet zo hard als de andere segmenten. De groei bedraagt een krappe 1 procent. Het segment België-Luxemburg is al enkele jaren de groeimotor van Ordina, ook in 2019 nu de omzet stijgt van 102 miljoen naar 113 miljoen euro.

Verdubbeling winst

Onder de streep houdt Ordina steeds meer over. In 2018 verdubbelde de nettowinst al van 3 miljoen tot 6 miljoen euro. Vorig jaar ontspon zich een gelijkaardig scenario, de nettowinst bedroeg bijna 15 miljoen euro. De personeelskosten van het bedrijf namen iets af. Ordina had in 2019 ook minder medewerkers in dienst. In Nederland nam het aantal werknemers met ongeveer 100 af tot 1717 werknemers. In België en Luxemburg werden juist 90 nieuwe medewerkers geworven.

  

Uitbreiding

“België en Luxemburg presteren aanhoudend sterk en boeken wederom een mooi resultaat”, zegt Ordina-CEO Jo Maes. “Ook de uitbreiding van onze activiteiten in Wallonië heeft hieraan bijgedragen. Er was sterke groei bij onze klanten in de financiële dienstverlening, industrie en zorg.”

Eigen professionals

De vlakke prestaties van de Nederlandse tak maken Maes echter niet ongerust. “We hebben sterke groei gerealiseerd bij de overheid. Onze dienstverlening met externe medewerkers is afgenomen, waardoor de omzet iets is gedaald in het vierde kwartaal. We realiseren echter in toenemende mate omzet met onze eigen professionals, vooral in de vorm van High performance teams.”