• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Nieuws / Algemeen / Over Morgen overgenomen door Arcadis
Nieuws

Over Morgen overgenomen door Arcadis

Over Morgen overgenomen door Arcadis

23 januari 2020 - Ingenieursbureau Arcadis neemt duurzaamheidsadvieskantoor Over Morgen over. Dat maakten beide partijen dinsdag bekend. Arcadis wil met de overname onder meer de slagkracht vergroten op de terreinen energietransitie en klimaatadaptatie.

Over Morgen overgenomen door Arcadis

Door het inlijven van Over Morgen profileert Arcadis zich als een full-servicebureau op het gebied van een duurzame leefomgeving. “Samen met Over Morgen zijn we (nog) beter in staat om te reageren op de grote transitievragen in de markt en de maatschappij”, zegt Arcadis-CEO Gert Kroon. “Over Morgen is een fantastische partner om samen mee aan de slag te gaan. Ik bewonder hun strategische advies- en innovatiekracht en verwacht veel van de mooie projecten waarin onze beider krachten elkaar versterken. Ik kijk dan ook echt uit naar onze samenwerking.”

Aansluiten

Arcadis is van oudsher sterk in realisatie, beheer, onderhoud en kost- en projectmanagement. Het bureau zocht versterking in de hoek van strategie, innovatie en zelfsturing. Thema’s waar Over Morgen zich intensief mee bezighoudt. Toch is Over Morgen niet over een nacht ijs gegaan, de overname is het resultaat van een langdurig zoekproces, zegt Over Morgen-oprichter Gerwin Hop. “We willen nog meer impact maken, daarom hadden we twee keuzes: of we groeien door andere partijen over te nemen of we sluiten ons aan bij iets groters wat er al is. We zijn na een brede verkenning en veel gesprekken voor dit laatste gegaan. Arcadis koestert onze naam en unieke positie op de markt. Zij zijn een gerenommeerde partij die veel dingen doet die wij ook doen maar die vooral ook veel complementaire kennis en ervaring heeft. Het is bovendien een internationaal opererend bedrijf en dat is ook erg interessant voor ons.”

Voorlopig zelfstandig

Over Morgen blijft voorlopig dus als zelfstandig bedrijf opereren. De komende tijd zal de samenwerking tussen Arcadis en het adviesbureau worden geïntensiveerd. Financiële details van de overname zijn niet bekendgemaakt.

In deze video maakte Over Morgen de overname door Arcadis bekend.