Home / Nieuws / Algemeen / Overtuig met schrijven (begint 2 april)
Nieuws

Overtuig met schrijven (begint 2 april)

Overtuig met schrijven (begint 2 april)

03 februari 2019 - Jouw betoog of artikel sneller en doeltreffender op papier.

Overtuig met schrijven (begint 2 april)

2, 9 en 16 april 2019

19.00 tot 22.00 uur

 

Hoe bereid je het schrijven van een artikel of boek voor? En hoe krijg je aandacht voor je betoog? In drie stappen leer je je lezers in te nemen voor jouw schriftelijk betoog. Je werkt toe naar een zelf gekozen eindproduct: een persbericht, artikel, rapport of misschien zelfs wel een hoofdstuk van je boek.

Module 1: Je verhaal organiseren

Schrijven begint bij de juiste voorbereiding. Eerst denk je na over het doel van je verhaal, over de lezers, en de boodschap die je wilt brengen. Hoe past het verhaal binnen jouw content formule? Door vantevoren een schema te maken van je betoog, krijg je het niet alleen sneller op papier, maar zal je boodschap ook  beter aankomen.

Module 2: Je verhaal schrijven

De tweede module staat in het teken van het schrijven, het omzetten van het schema naar je verhaal. Een creatief proces, dat eenvoudiger wordt naarmate je meer kennis hebt van de basisprincipes van het schrijven. Wat zijn de bouwstenen van een verhaal? Welke soorten argumentatie zijn er? Wat is de functie van een alinea? In deze module leer je hoe je tot een samenhangend betoog komt.

Module 3: Overtuigen met je verhaal

Om met jouw verhaal mensen in beweging brengen, is een praktische en planmatige aanpak vereist. In deze module krijg je handvatten aangereikt hoe je je verhaal het beste kunt ‘pluggen’ en de wereld in kunt sturen. Je leert de verschillende kanalen kennen, do’s en don’ts van de verschillende media, en je krijgt tips op maat hoe je de boodschap kunt vermarketen.

Docent

Marjolijn Voogel is als uitgever/content manager werkzaam voor onder meer Mediawerf, MTMediaGroep en Amsterdam University Press. Ze heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van auteurs bij het schrijven van boeken en artikelen, en het opstellen van bladformules.

 

 

Drie trainingen (maar eentje volgen kan ook)

Deze training is één van de drie trainingen uit een programma samengesteld door M&C en de OOA. De trainingen vinden plaats in de avonduren van 19.0  uur tot 22.00 uur en zijn voor adviseurs en interim-managers. OOA-leden krijgen 25% korting. De trainingen vullen elkaar aan, maar kunnen ook goed los van elkaar worden gevolgd. Deelnemers aan alle drie de trainingen krijgen een extra korting van 25%.

✔  Sneller en doeltreffender schrijven

✔  Presenteren aan de hand van een storyboard

✔  Tekenend overtuigen, een nieuwe wijze van zakelijk communiceren

✔  7 blauwe PE punten

DATA & KOSTEN

1. Overtuig met schrijven: 2, 9 en 16 april 2019, € 799 (OOA-prijs: € 599) 3 blauwe PE-punten

2. Overtuig met presenteren: 14, 21  en 28 mei 2019, € 799 (OOA-prijs: € 599) 3 blauwe PE-punten

3. Overtuig met tekenen: 11 en 18 juni 2019, € 599 (OOA-prijs: € 449) 2 blauwe PE-punten

Afname van drie trainingen: €  1.647 (OOA-prijs: € 1.235) 7 blauwe PE-punten

 

Vragen? M&C is een uitgave van Mediawerf Uitgevers, www.mediawerf.nl. Bel met Marjolijn Voogel 06-20604421 of e-mail naar marjolijn@mediawerf.nl