• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Nieuws / Algemeen / Paul Kloosterboer schreef beste organisatieadviesboek
Nieuws

Paul Kloosterboer schreef beste organisatieadviesboek

Paul Kloosterboer schreef beste organisatieadviesboek

30 oktober 2013 - Het boek Van waarnemen naar waarmaken van Paul Kloosterboer is verkozen tot het beste boek over organisatieadvies van 2012. Dit maakte een vijfkoppige jury van de Orde van organisatieadviseurs (Ooa) bekend tijdens de Dag van de Orde, een jaarlijks terugkerend evenement voor en door leden.

Paul Kloosterboer schreef beste organisatieadviesboek

Volgens het juryrapport vindt Kloosterboer ‘taal voor methodologische strategie, en maakt hij gehakt van veel van het denken en werken aan een strategie in bestuurskamers.’

Kloosterboer werd genomineerd uit zestig inzendingen. De boeken Tussen de regels van Mieke Moor en Transparantie, icoon van een dolende overheid van Erna Scholtes waren de andere twee genomineerden voor het ‘Ooa Boek van het Jaar 2012’. Manon Ruijters ontving een eervolle vermelding voor het door haar geschreven De canon van het leren. De jury heeft bij de beoordeling gelet op de actualiteit van het onderwerp en de vernieuwende en frisse behandeling ervan.

Het winnende boek maakt zichtbaar hoe je als professional transparantie kan bereiken. Dit verdient volgens de jury navolging van vakgenoten en daarom werd Kloosterboer uitgeroepen tot winnaar. De schrijver is erg blij met deze erkenning van de beroepsgroep. Uit handen van Ooa-voorzitter Jan Willem Kradolfer ontving Kloosterboer naast een beeldje ook een cheque van 500 euro.

 Paul Kloosterboer, Van Waarnemen naar Waarmaken, uitgeverij Academic Service, 2012.