Home / Nieuws / Algemeen / Platform Advieskwaliteit organiseert tweede workshop onorthodoxe interventies
Nieuws

Platform Advieskwaliteit organiseert tweede workshop onorthodoxe interventies

Platform Advieskwaliteit organiseert tweede workshop onorthodoxe interventies

23 januari 2019 - In samenwerking met de Ooa en M&C organiseert het Platform Advieskwaliteit een tweede workshop onorthodoxe interventies. Ging het in de eerste workshop nog over ‘dansante interventies’, op 27 maart 2019 gaan de deelnemers met paarden aan de slag.

Platform Advieskwaliteit organiseert tweede workshop onorthodoxe interventies

Het doel van kennisontwikkelworkshops is om gezamenlijk valide en geobjectiveerde ervaringskennis te ontwikkelen om te delen met vakgenoten om de kwaliteit en effectiviteit van organisatieadvisering te versterken. In deze workshop gaat het om onorthodoxe interventies als belangrijk type van adviesinterventies. De uitkomst van dergelijke interventies wordt primair via niet-rationele processen bereikt, in tegenstelling tot meer conventionele, veelal talige, interventies die vooral via ratio en logica werken.

Bij de eerste workshop onorthodoxe interventies speelde een ‘dansante interventie’ een centrale rol. In deze tweede ervaren de deelnemers een interventie van paardencoach Christoph Maria Ravesloot. In M&C Quarterly stond eerder al een reportage over paardencoaching. Bij de gezamenlijke analyse zal worden voortgebouwd op de analyses, gemaakt na de eerste workshop. De deelnemers zal worden gevraagd vóór de workshop een A4tje in te zenden over een eigen niet-orthodoxe/niet-talige interventie, essentieel voor de eigen leerervaring en voor het ontwikkelen van kennis voor ons adviesvak.

Start:   woensdag 27 maart 2019, 13:30 uur
Einde: woensdag 27 maart 2019, 19:30 uur
Locatie: de Hartenhoeve, locatie Zoelmond (gemeente Buren)

Programma
13:30 uur Ontvangst en registratie (geen lunch)
14:00 uur Aanvang workshop: interventie en analyse deze workshop
17:30 uur  Snack
18:00 uur Analyses en generalisatie van onorthodoxe interventies
19:30 uur Sluiting

Doelgroep: actieve organisatieadviseurs

Waarde voor de deelnemers:
• Inspiratie opdoen, leren over mogelijkheden en beperkingen van onorthodoxe
   interventies en met elkaar ontdekken waarom en waar ze kunnen werken
• Te leren de eigen ervaringskennis op te werken, te valideren en te objectiveren.
Voor het adviesvak: het ontwikkelen van met vakgenoten te delen relevante en valide kennis, waardoor de kenniscomponent van het vak versterkt wordt.

Kosten: € 95,- (excl. BTW)

Annuleren
Wanneer je bent ingeschreven voor een bijeenkomst rekenen wij op je komst en maken we daar kosten voor. Ben je onverhoopt niet in de gelegenheid om te komen (wat natuurlijk een keer kan gebeuren) kan je je tot 4 werkdagen voorafgaand aan de betreffende bijeenkomst kosteloos afmelden. Bij niet tijdig annuleren of no-show zijn we genoodzaakt een factuur van €95,- (excl. BTW) te sturen.

Aanmelden
Je kan je aanmelden bij Joan van Aken: vanaken@dsri.eu; hij is ook gaarne bereid nadere informatie te geven over deze workshop en over het organiserende Platform Advieskwaliteit. Bij aanmelding ontvang je een ontvangstbevestiging.

De aanmelding sluit op woensdag 13 maart; de dag daarop ontvangen de toegelaten deelnemers een routebeschrijving, een factuur voor de betaling van de kosten en aanwijzingen voor het maken van het gevraagde A4tje. Het maximale aantal deelnemers is 8; het heeft voordeel je tijdig in te schrijven. Als de wachtlijst erg groot zou worden kan met twee groepen worden gewerkt, wat het maximale aantal op 16 zou brengen.

Indien je interesse hebben in de kennisworkshops, georganiseerd door het Platform Advieskwaliteit in samenwerking met Ooa en M&C (er zijn inmiddels al 16 gehouden), dit graag aan doorgeven, zodat we je kunnen informeren over volgende workshops.

PE-punten: twee blauwe en drie groen PE-punten.