• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Nieuws / Algemeen / PwC Advisory: sterkste groei sinds 2016
Nieuws

PwC Advisory: sterkste groei sinds 2016

PwC Advisory: sterkste groei sinds 2016

02 oktober 2019 - Na Deloitte en EY heeft ook accountants- en adviesorganisatie PwC de jaarcijfers gepubliceerd van het gebroken boekjaar 2018-2019. Het kantoor groeide iets harder dan vorig jaar, waarbij de adviestak van PwC als beste presteerde.

PwC Advisory: sterkste groei sinds 2016Door Niels Vlot

PwC groeide in 2019 met ruim zes procent, de omzet nam toe van 832 miljoen euro tot 884 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat lag iets hoger dan in 2018 met 163 miljoen euro. Het was vooral een goed jaar voor de adviseurs van het kantoor. PwC Advisory groeide met 14 procent, de sterkste groei in drie jaar. In totaal bedroeg de omzet van Advisory 253 miljoen euro. Concurrent Deloitte Consulting blijft het grootste big fourkantoor in advies met een omzet van 266 miljoen, al blijft PwC in het spoor. Twee jaar geleden was PwC zelfs even de grootste, vlak voor Deloitte, na een aantal slechte jaren van KPMG.

  

Grafieken: Advisory noteert de sterkste stijging van alle service lines

Advisory nadert Tax

Van de andere services lines deed PwC Assurance de beste zaken. De omzet groeide met vijf procent naar 349 miljoen euro. De resultaten zijn daar wisselend de laatste jaren. In het gebroken boekjaar 2017-2018 bedroeg de groei 10 procent en in het jaar daarvoor was er geen groei te melden. De service line Tax & HRS had opnieuw een moeilijk jaar. Nadat vorig jaar de groei 2 procent bedroeg, realiseerde het onderdeel dit jaar slechts 1 procent groei. Goed voor 281 miljoen euro omzet. Daarmee komt PwC Advisory, nu nog de kleinste divisie van PwC, steeds dichter in de buurt van de omzet van Tax & HRS.

  

Grafieken: Advisory nadert Tax & HRS

Bescheiden groei

Het aantal medewerkers van PwC groeide met ruim driehonderd nieuwe professionals. De groei zat met name bij Assurance, maar ook bij Advisory kwamen er 87 consultants bij. Het aantal partners steeg van 66 naar 69. In totaal telt PwC Advisory nu 964 partners en adviseurs.  Voor het komende jaar verwacht PwC bescheiden groei en wat lagere financiële resultaten. Dit als gevolg van een onzeker economisch klimaat in de wereld als gevolg van onder meer de Brexit en handelsoorlogen.