• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Nieuws / Algemeen / QA Services wijzigt naam in QA Consulting en breidt dienstenpakket uit
Nieuws

QA Services wijzigt naam in QA Consulting en breidt dienstenpakket uit

QA Services wijzigt naam in QA Consulting en breidt dienstenpakket uit

10 december 2019 - QA Consulting is de nieuwe naam van QA Services. Met de nieuwe naam wil het kantoor duidelijker maken welke diensten het aanbiedt en tegelijkertijd wordt het dienstenpakket uitgebreid.

QA Services wijzigt naam in QA Consulting en breidt dienstenpakket uit

Het bedrijf levert advies aan CIO’s en IT-managers en richt zich op vraagstukken op het snijvlak van business en IT. Onder de nieuwe naam gaat het kantoor ook enkele nieuwe diensten aanbieden, zoals inrichting en besturing van digitale ketens, leveranciersmanagement en juridisch advies. 

Dominantie IT

“Wij zien dat steeds meer CIO’s en CDO’s hun IT-organisatie omvormen tot een aantal digitale ketens die elk een aspect van de business ondersteunen. Deze kanteling van de IT-organisatie is noodzakelijk om de digitalisering van de business werkelijk door te voeren. Daarbij spelen de nodige strategische, inrichtings- en besturingsvraagstukken,” zegt Reinout Dotinga, managing partner bij QA Consulting. “Met de toegenomen dominantie van IT in het bedrijfsproces bepaalt IT dan ook steeds meer wat er bedrijfsmatig kan. Om onze klanten hierbij optimaal te kunnen adviseren is end-to-end expertise nodig. Onze jarenlange ervaring met de inrichting van digitale ketens en de impact die dit heeft op de organisatie, is daarbij essentieel. Daardoor zijn we goed in staat om organisaties te adviseren welke stappen nodig zijn om tot een succesvolle digitalisering te komen.”

Versterking directie

Ook versterkt QA Consulting de directie. Met ingang van 2020 wordt Jan Willem Bos benoemd tot managing partner. Hij vormt dan samen met Reinout Dotinga, Maarten van Delden en Michiel van Hemert de dagelijkse leiding van het bureau. Bos begon zijn carrière in 1999 bij verzekeraar Aegon en stapte in 2007 over naar adviesbureau EquaTerra, dat is overgenomen door accountants- en advieskantoor KPMG. Sinds 2011 werkt hij voor IT-bedrijf Cegeka.