• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Nieuws / Algemeen / Roland Berger lanceert Europees zakenplatform digitale bedrijven
Nieuws

Roland Berger lanceert Europees zakenplatform digitale bedrijven

Roland Berger lanceert Europees zakenplatform digitale bedrijven

06 januari 2015 - Adviesbureau Roland Berger Strategy Consultants heeft Terra Numerata gelanceerd: een zakenplatform dat digitale spelers in Europa moet verbinden. In de internationale digitale wedren ligt Europa ver achter op de Verenigde Staten en Azië. Het bureau wil middels het platform een bijdrage leveren om die achterstand in te lopen.

Roland Berger lanceert Europees zakenplatform digitale bedrijven

Versnippering en complexiteit zijn volgens Roland Berger de kenmerken die de Europese digitale wereld op achterstand zetten. Bij de 20 grootste beursgenoteerde internetbedrijven ter wereld zit geen enkel Europees bedrijf: de VS voert de lijst aan met 13 bedrijven en de overige zeven bedrijven komen uit Azië. Veel Europese bedrijven zijn zich zeker bewust van het belang van digitalisering en zijn begonnen met de aanpassing van hun bestaande businessmodellen. Als het gaat om het ontdekken en ontwikkelen van nieuwe economische kansen in de digitale wereld, is echter nog heel wat werk te verzetten.

“Ons digitale landschap is uiterst heterogeen doordat expertise en financiering over de verschillende Europese landen zijn verspreid”, verklaart Tijo Collot d'Escury, managing partner van Roland Berger Strategy Consultants in Nederland. “Het samenbrengen van deze diversiteit aan bedrijven, broedplaatsen voor starters, investeerders, experts en beleidsmakers kan dé aanpak zij om nieuwe digitale kansen te creëren. Daarbij moeten de lijnen naar Sillicon Valley en China natuurlijk openstaan.”

Europa digitaal op de kaart zetten

Zakenplatform Terra Numerata moet uitgroeien tot een breed netwerk voor alle digitale spelers in Europa. Het idee is om bedrijven van uiteenlopende omvang en uit verschillende segmenten van het vakgebied samenwerkingsverbanden te laten aangaan om zo digitale innovatie naar een hoger niveau te tillen. “De eerste missie van Terra Numerata is om Europa’s aandeel in de wereldwijde digitale markt op te stuwen”, aldus Collot d'Escury.