• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Nieuws / Algemeen / Royal HaskoningDHV versterkt consultancylabel met Novius
Nieuws

Royal HaskoningDHV versterkt consultancylabel met Novius

Royal HaskoningDHV versterkt consultancylabel met Novius

24 oktober 2020 - Ingenieurs- en adviesbureau Royal HaskoningDHV lijft consultancykantoor Novius in. Dat kantoor is met name gericht op strategische bedrijfstransformaties. HaskoningDHV wil met de overname sterker staan op het gebied van digitale transformaties.

Royal HaskoningDHV versterkt consultancylabel met Novius

Volgens HaskoningDHV zijn er veel ontwikkelingen die nieuwe technologieën vereisen, evenals een versnelde digitalisering van de diensten. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld klimaatverandering en de daarmee samenhangende energietransitie, mobiliteitsvraagstukken, watersystemen, maar ook de huidige coronacrisis. Het bedrijf acht data en opkomende technologieën cruciaal voor een duurzame toekomst. De kennis van Novius komt daarbij goed van pas. Dat bureau zal worden geïntegreerd in het onderdeel Royal HaskoningDHV Digital. Met de komst van Novius-adviseurs telt die poot zo’n 250 medewerkers.

Relevant  blijven

Voor HaskoningDHV betekent de overname van Novius echt een verbreding van het dienstenaanbod, zegt CEO Erik Oostwegel. “Samen kunnen we klanten begeleiden in deze snel veranderende wereld. Dit doen we niet alleen door te focussen op ons domein van de gebouwde omgeving, maar ook door organisaties te ondersteunen bij het ontwikkelen en implementeren van nieuwe strategieën om relevant te blijven.”

Nieuw consultancylabel

Het ingenieursbureau timmert al langer aan de digitale weg. Sinds 2017 legt het bedrijf nadrukkelijk de focus op data en digitaal. Zo werden bijvoorbeeld data science-bedrijf Ynformed en software- en adviesbureau Lanner overgenomen. In september dit jaar werd het label Royal HaskoningDHV gelanceerd, waarmee het bureau inzet op consultancy- en softwareoplossingen. De overname van Novius past in deze strategie. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.