Home / Nieuws / Algemeen / &samhoud wint Great Place to Work-prijs
Nieuws

&samhoud wint Great Place to Work-prijs

&samhoud wint Great Place to Work-prijs

23 maart 2015 - &samhoud consultancy heeft de Great Place to Work-prijs voor de beste werkgever van Nederland gewonnen. Het bedrijf won de prijs al drie keer eerder en deed dit jaar voor het eerst in vijf jaar weer mee met de competitie. Oprichter Salem Samhoud: ‘We geloven sterk dat duurzame waardecreatie begint bij het zorgen voor je medewerkers.’

&samhoud wint Great Place to Work-prijs

De motivatie om weer mee te doen aan de Great Place to Work Award was volgens het adviesbureau om te evalueren of de nieuwe initiatieven die het bedrijf op het gebied van medewerkertevredenheid heeft uitgevoerd, ook daadwerkelijk zo gewaardeerd zijn. Salem Samhoud: “Wat vijf jaar geleden Great was, is dat nu niet altijd meer. Vijf jaar geleden was men blij met een mooie telefoon; nu geven we een vakantiebonus van 250 euro aan onze medewerkers als ze hun telefoon juist níet hebben aangeraakt tijdens hun vakantie. Maar uiteindelijk draait het altijd om aandacht voor mensen.”   

De pijlers waar het bedrijf de afgelopen jaren meer focus op heeft gelegd zijn naar eigen zeggen: transparantie en vertrouwen, vitaliteit en regie van de persoonlijke loopbaan. Transparantie is volgens &samhoud een van de meest serieus genomen onderwerpen door leiders van nu. Samhoud: “Leiders praten er veel over maar doen er weinig aan om daadwerkelijk openheid te creëren”.

Zelf initieerde &samhoud een wekelijks leiderschapsoverleg op maandagochtend waarbij alle medewerkers worden uitgenodigd. Door aanwezig te zijn bij dit open overleg, zijn alle medewerkers op de hoogte van de omzetcijfers, de medewerker-zaken en zijn zij onderdeel van moeilijke besluitvormingen. Het open overleg creëert volgens het bureau vertrouwen, ondernemerschap en ontwikkelt de medewerkers tot goede leiders.