• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Nieuws / Algemeen / Schreeuwend tekort aan cybersecurity-specialisten
Nieuws

Schreeuwend tekort aan cybersecurity-specialisten

Schreeuwend tekort aan cybersecurity-specialisten

22 februari 2018 - Er is meer vraag naar professionals in de cybersecurity dan de arbeidsmarkt op kan brengen. Dat blijkt uit het rapport Cybersecurity Talent: The Big Cap in Cyber Protection van ICT-concern Capgemini.

Schreeuwend tekort aan cybersecurity-specialisten

In het onderzoek, uitgevoerd door het Digital Transformation Institute van Capgemini, zijn 1.200 managers en werknemers ondervraagd van tientallen organisaties. Ook is het social media sentiment van ruim 8.000 cybersecuritymedewerkers geanalyseerd. Uit de onderzoeksresultaten komt naar voren dat Zweden en Nederland de grootste tekorten hebben aan talenten in de cybersecurity. Nederland is ten opzichte van andere landen al ver met digitale veiligheid. Dat is volgens Matthijs Ros, sales director cybersecurity bij Capgemini Nederland, een oorzaak van het tekort. “We vissen allemaal in dezelfde vijver om talent te vinden. Deze vijver is voor Nederland simpelweg te klein. Nederland loopt voorop in Europa als het gaat om cybersecurity: het is al jaren een punt van aandacht, wat betekent dat we ook al eerder tegen het tekort aan specialisten aan zijn gelopen.”

Talent gap

Wereldwijd is in de zoektocht naar digitaal talent de vraag naar cybersecurityspecialisten het grootst, zo’n 68 procent van de organisaties zoekt naar deze groep. Tegelijkertijd blijkt maar 43 procent van de werknemers bekwaam te zijn met cybersecurity. De zogenaamde talent gap bedraagt zodoende 25 procent. Volgens Capgemini moeten bedrijven daarom hun manier van talent werven dringend heroverwegen. Het te lang zoeken naar geschikte professionals stelt de organisatie bovendien bloot aan cybercriminaliteit, stelt het adviesbureau.

Cybersecurity integreren

Het rapport beveelt vier prioriteiten aan voor leidinggevenden om de tekorten het hoofd te bieden. De eerste prioriteit is de veiligheid binnen het gehele bedrijf integreren. Zodat de complete organisatie door veilige procedures en principes secure by design wordt – de organisatie in z’n geheel is veilig en niet alleen de cybersecurityafdeling. De tweede prioriteit die Capgemini aandraagt is het zoeken naar verborgen cybersecurityvaardigheden binnen de organisatie. Wellicht zijn er medewerkers die getraind kunnen worden in digitale vaardigheden.

Betrokkenheid vergroten

Ook belangrijk is het denken buiten de gebaande paden bij werving en selectie van nieuwe kandidaten, zegt de derde prioriteit. Bedrijven moeten kijken naar kandidaten die ze normaal gesproken niet overwegen. Zo kunnen wiskundig ingestelde sollicitanten heel goed patronen ontdekken, een nuttige eigenschap voor cybersecurityprofessionals. De vierde prioriteit voor bedrijfsleiders is het behouden van talent, door de betrokkenheid van de huidige werknemers te vergroten. Volgens het rapport kan dit met name door flexibele werkafspraken, scholing en mogelijkheden tot carrièregroei.