• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Nieuws / Algemeen / Scopernia nieuwe naam Duval Union Consulting
Nieuws

Scopernia nieuwe naam Duval Union Consulting

Scopernia nieuwe naam Duval Union Consulting

25 februari 2020 - Het Belgische consultancybedrijf Duval Union Consulting, gaat verder onder de naam Scopernia. Met de nieuwe naam slaat het bedrijf ook een nieuwe weg in naar een andere stijl van adviseren.

Scopernia nieuwe naam Duval Union Consulting

“Onze conclusie was dat de oude naam prima paste bij wat we vroeger deden, maar dat bij onze huidige insteek rond transformatie, innovatie, partnerships en purpose, een nieuwe naam hoort, die de lading beter dekt: Scopernia. Deze naam staat in onze visie voor ‘scope’, ‘Copernicaanse omwenteling’ en ‘purpose’ – zingeving”, zegt oprichter Jo Caudron.

Holistisch

Het advieskantoor richtte zich sinds de oprichting in 2009 vooral op het anticiperen op opkomende digitale mogelijkheden. Maar het bedrijf moet in toenemende mate rekening houden met nieuwe maatschappelijke ontwikkelingen, aldus CEO Nils van Dam. “Dan gaat het over werken, wonen, mobiliteit, duurzaamheid, gezondheid en samenleven. Bedrijven realiseren zich stilaan dat een toekomstbestendig plan enkel geschreven kan worden op basis van een holistische, sector-overschrijdende aanpak.”

Scopernia is ook in Nederland actief. Twee jaar geleden opende – toen nog –  Duval Union Consulting een kantoor in Amsterdam.

Foto: Scopernia (van links naar rechts: Dado van Peteghem, Jo Caudron, Nils van Dam)