• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Nieuws / Algemeen / SecondNature is nu MennoMolendijk
Nieuws

SecondNature is nu MennoMolendijk

SecondNature is nu MennoMolendijk

01 juni 2015 - Adviesbureau SecondNature heeft zijn naam veranderd in MennoMolendijk. Die naamsverandering is de uitkomst van een strategische heroriëntatie die is ingegeven door veranderende vragen in de markt, laat het bureau weten. Duurzaamheid blijft één van de pijlers van het bureau, maar rechtvaardigt niet langer de naam SecondNature.

SecondNature is nu MennoMolendijk

De naamsverandering betekent ook dat Menno Molendijk, directeur van het adviesbureau, uit de coulissen stapt. Molendijk: “Het is voor mij ook een test geweest voor mijn eigen leiderschap. Een ieder die me kent weet dat ik het liefst in de coulissen sta, maar dat dient in de huidige wereld niet meer. Het is tijd om zichtbaar voor je paaltje te gaan staan, op weg naar nieuwe mogelijkheden. In dezelfde vorm en met dezelfde geestdrift zoals we dat de afgelopen twintig jaar hebben laten zien in verandertrajecten bij ruim 250 organisaties.”

Tegelijk met de naamwisseling introduceert MennoMolendijk ook een aantal nieuwe producten. Die waren voor een deel voorheen al onderdeel van een grootschalig traject, maar nu worden ze ook los aangeboden. Het gaat om persoonlijke coaching, teamontwikkeling, organisatieopstelling en commercieel leiderschap. 'Daarmee bieden we de mogelijkheid voor een gerichte inzet, ook aan middelgrote en kleinere bedrijven.'

De achttien professionals die werkzaam zijn bij MennoMolendijk zijn van mening dat de aangescherpte focus en naamwisseling het mogelijk maken de klanten nog beter te kunnen bedienen. Het bureau ontwikkelt naar eigen zeggen leiders die in staat zijn plannen uit te voeren, bij te stellen, en anderen hieraan te verbinden.