• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Nieuws / Algemeen / Simon-Kucher groeit voor tiende jaar op rij
Nieuws

Simon-Kucher groeit voor tiende jaar op rij

Simon-Kucher groeit voor tiende jaar op rij

13 maart 2020 - Opnieuw groeit strategieadviesbureau Simon-Kucher ongemeen sterk. Het bedrijf kwam onlangs met de wereldwijde jaarcijfers en zag de omzet in 2019 met 16 procent toenemen. Het is het tiende jaar op rij de Duitse consultancyfirma groei rapporteert.

Simon-Kucher groeit voor tiende jaar op rij

De totale omzet van het advieskantoor bedroeg 358 miljoen euro. Het Nederlandse kantoor van Simon-Kucher staat in Amsterdam, maar exacte cijfers zijn daar niet van bekend. De vestiging groeit, net als eerdere jaren, met ongeveer 20 procent. Daarmee is het een van de sterkst groeiende kantoren van Simon-Kucher. Vorig jaar benoemde het adviesbureau al twee nieuwe partners in Nederland.

Hoger rendement

De jarenlange, sterke groei van het kantoor is volgens Onno Oldeman, managing partner in Nederland, goed verklaarbaar. “Uit onze meest recente klantonderzoeken blijkt dat commerciële initiatieven nog steeds een veel hoger rendement hebben dan trajecten die zich focussen op het reduceren van kosten. Door de digitalisering en de sterk veranderende marktomstandigheden vragen bedrijven om groeiplannen en prijsstrategieën die gewoon praktisch uitvoerbaar zijn. Wij zien dit terug in een sterk toenemende vraag naar onze dienstverlening, zowel in Nederland als internationaal”.

Ook voor de komende jaren zijn de verwachtingen positief. Het doel van Simon-Kucher is het verdubbelen van de omzet in 2025 tot 750 miljoen euro. Het bureau telt wereldwijd 39 kantoren en 1.400 medewerkers.