• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Nieuws / Algemeen / Stevig groeiend TwynstraGudde verwacht ook goede resultaten in 2020
Nieuws

Stevig groeiend TwynstraGudde verwacht ook goede resultaten in 2020

Stevig groeiend TwynstraGudde verwacht ook goede resultaten in 2020

20 augustus 2020 - Adviesbureau TwynstraGudde rendeerde uitstekend in 2019. In het onlangs verschenen jaarverslag noteert het kantoor dubbele groeicijfers, een forse stijging na enkele jaren van afwisselend krimp en bescheiden groei. Desondanks leek de coronacrisis dit jaar alweer roet in het eten te gooien, maar volgens de directie heeft TwynstraGudde weinig last van de crisis.

Stevig groeiend TwynstraGudde verwacht ook goede resultaten in 2020

TwynstraGudde maakte in het afgelopen jaar 46 miljoen euro omzet, ruim 11 procent meer dan in 2018. De bedrijfslasten stegen mee naar 43 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat kwam uit op 2,9 miljoen euro, ruim meer dan de jaren ervoor. Ook de winst van het kantoor was hoger, met 2,2 miljoen euro bijna een verdubbeling van de voorgaande boekjaren.

Ook het aantal medewerkers nam toe. Ieder jaar neemt het kantoor meer mensen aan. Met name bij de adviseurs worden nieuwe krachten aangetrokken. Het aantal consultants dat de firma in dienst had neemt met drie tot 229.

  

Beter dan begroot

In het jaarverslag gaat het bureau ook in op de coronacrisis. Verwacht werd – medio april – dat de crisis voor een omzetdaling gaat zorgen in het boekjaar 2020. Dit omdat in verschillende scenario’s die TwynstraGudde in het jaarverslag schetst de orderportefeuille voor de zomer en het najaar leegloopt. Vooralsnog blijkt de soep echter minder heet gegeten te worden dan hij wordt opgediend. In juli vertelden directeuren Micky Adriaansens en Frank van Es tegen het FD dat het kantoor juist groeide in coronatijd. “'We doen het nu beter dan we hadden begroot vóór corona.”

400 medewerkers

Veel opdrachten die TwynstraGudde uitvoert zijn van de overheid. Die opdrachten lopen door en zorgen voor een constante stroom aan werk. Adriaansens kijkt in het dagblad dan ook vooral naar de toekomst. “We worden zelf veel gebeld of wij interesse zouden hebben om kleinere adviesbureau's over te nemen. Belangrijkste voorwaarde is dat het past bij onze huidige activiteiten.” Ook wil het kantoor stevig doorgroeien qua aantallen medewerkers. Telt TwynstraGudde nu 279 medewerkers, de komende jaren moet het personeelsbestand uitdijen tot 400.