• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Nieuws / Algemeen / Systeemdenken in de schijnwerpers door boek en festival
Nieuws

Systeemdenken in de schijnwerpers door boek en festival

Systeemdenken in de schijnwerpers door boek en festival

19 april 2019 - Sioo organiseert eind mei een festival over systeemdenken, volgens het opleidingsinstituut ‘het fundament onder het vakgebied van organiseren en veranderen’. Deze week verscheen er ook al een boek over Systeemdenken.

Systeemdenken in de schijnwerpers door boek en festival

In het boek ‘Meer dan de som der delen’ geven auteurs Brechtje Kessener en Leike van Oss een overzicht van de belangrijkste systeemdenkers over organiseren en veranderen. Het boek is opgedeeld in tien delen, waarin veertig meewerkende auteurs een grondlegger, theorie of methode binnen het systeemdenken belichten. Daarbij worden deze elementen verbonden met de eigen professionele praktijk. Dat is ook het doel van ‘Meer dan de som der delen’, dat de lezer zicht wil laten krijgen op systeemdenken, de rol van de mens daarin en hoe de organisatieprofessional dit kan gebruiken.

Auteurs Kessener en Leike van Oss organiseren al sinds 2012 de Sioo Studieweek Systemen en zijn ook betrokken bij het Sioo Internationaal Systeemfestival, dat georganiseerd wordt in Utrecht van 24 mei tot en met 7 juni. Tijdens het festival zijn diverse masterclasses en(expert)workshops op het gebied van systeemdenken te volgen.