• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Nieuws / Algemeen / Toch dividend voor Ordina-aandeelhouders na goed derde kwartaal
Nieuws

Toch dividend voor Ordina-aandeelhouders na goed derde kwartaal

Toch dividend voor Ordina-aandeelhouders na goed derde kwartaal

29 oktober 2020 - Automatiseerder Ordina blijft ondanks de coronacrisis goed presteren. Door meevallende cijfers uit het derde kwartaal gaat Ordina toch het eerder geschrapte dividend uitkeren.

Toch dividend voor Ordina-aandeelhouders na goed derde kwartaal

In 2019 zette Ordina nog een streep door de uitkering van dividend, maar die wordt nu alsnog uitgekeerd als zogenaamd interim-dividend. In het derde kwartaal van 2020 daalde weliswaar de omzet met enkele procenten, maar de winstgevendheidheid van de firma steeg. Zo nam de EBITDA-marge toe tot 12,8 procent in het derde kwartaal. “In financieel opzicht heeft COVID-19 nauwelijks negatieve impact gehad op ons bedrijf. De vooruitzichten zijn echter onzeker en we blijven alert op ontwikkelingen in de markt”, zegt CEO Jo Maes bij de presentatie van de kwartaalcijfers.

“De goede financiële resultaten hebben geleid tot een sterke balans die ook in een onzekere periode voldoende buffer geeft”, vervolgt hij. “Daarom stelt Ordina voor om alsnog het eerder geschrapte dividend van 9,5 eurocent per aandeel uit te keren in het vierde kwartaal van 2020.”