Home / Nieuws / Algemeen / Twynstra Gudde aan de slag voor ENGIE
Nieuws

Twynstra Gudde aan de slag voor ENGIE

Twynstra Gudde aan de slag voor ENGIE

10 oktober 2018 - Het Franse energieconcern ENGIE heeft adviesbureau Twynstra Gudde ingehuurd voor advies over de herontwikkeling van de terreinen van Centrale Gelderland in Nijmegen en Centrale Harculo in Zwolle. Naast Twynstra Gudde begeleidt ook partner KuiperCompagnons het proces.

Twynstra Gudde aan de slag voor ENGIE

De twee voormalige energiecentrales worden gesloopt en de terreinen krijgen een nieuwe bestemming. ENGIE wil dat de ontwikkeling van het gebied aansluit op bestaande en in ontwikkeling zijnde functies in de omgeving. Daarnaast moet het gebied gaan bijdragen aan oplossingen voor maatschappelijke opgaves over energie, klimaat en werkgelegenheid. Bijvoorbeeld door nieuwe, duurzame vormen van energieopwekking te combineren met bedrijvigheid.

De Centrale Gelderland behoort tot het grootste binnenstedelijke bedrijventerrein van Nederland en is 32 hectare groot. De sloop is in volle gang en is in 2019 waarschijnlijk tot het maaiveld gereed. De sloop van de Centrale Harculo is al verder gevorderd. In overleg met de gemeente Zwolle is de herontwikkeling van het terrein van 70 hectare al opgestart.