• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Nieuws / Algemeen / TwynstraGudde: onderhoud vangrails kan prima circulair
Nieuws

TwynstraGudde: onderhoud vangrails kan prima circulair

TwynstraGudde: onderhoud vangrails kan prima circulair

21 augustus 2020 - De renovatie van Nederlandse vangrails kan goed circulair. Dat schrijft adviesbureau TwynstraGudde na een verkenning. Renovatie is beter voor het milieu dan vervangen.

TwynstraGudde: onderhoud vangrails kan prima circulair

Het streven van Rijkswaterstaat, die als wegbeheerder betrokken is bij de verkenning, is om in 2030 circulair te werken. Daarom werd ook het onderhoud aan vangrails onder de loep genomen. Om zo min mogelijk grondstoffen te gebruiken adviseert TwynstraGudde om de vangrails te demonteren, schoon te maken, te ontzinken, opnieuw te verzinken en weer terug te plaatsen langs de weg. De zogenaamde ‘renovatieketen’. Bij de verkenning is door TwynstraGudde en partner LBPSight intensief samengewerkt met bouwbedrijven, metaalbedrijven en constructiefirma’s.

Renovatie is keuze voor de toekomst

Doel van het project was om kennis en ervaring op te doen hoe de renovatieketen in elkaar zit. Daarnaast was het doel om te demonstreren dat deze renovatieketen de keuze is voor de toekomst waar de betrokken partijen zich op gaan richten. Inmiddels is ook een onderhoudsproject van een rijksweg geselecteerd waarin de bevindingen van het onderzoek zullen worden gebruikt.