• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Nieuws / Algemeen / TwynstraGudde-project zet belangrijke stap naar emissieloos busvervoer
Nieuws

TwynstraGudde-project zet belangrijke stap naar emissieloos busvervoer

TwynstraGudde-project zet belangrijke stap naar emissieloos busvervoer

22 november 2019 - De eerste twintig waterstofbussen die gaan rijden in de provincies Zuid-Holland en Groningen zijn besteld. De aankoop komt voort uit een samenwerking tussen het Rijk en de provincies die onder coördinatie van adviesbureau TwynstraGudde werken aan emissieloos openbaar vervoer.

TwynstraGudde-project zet belangrijke stap naar emissieloos busvervoer

De verschillende overheden werken samen in het kader van het Europese project JIVE2 – Joint Initiative for Hydrogen Vehicles. TwynstraGudde coördineert samen met de Rebelgroup dit project in de Benelux, waarin een strategie is ontworpen voor het gebruik van waterstofbussen en de bijbehorende infrastructuur.

Volledig emissieloos

De twintig waterstofbussen zijn de eerste voertuigen van de in totaal vijftig bestelde bussen. Met de bussen zet Nederland een belangrijke stap in het verduurzamen van het openbaar vervoer, ook wordt de inzet van de bussen gezien als een springplank voor de waterstofeconomie. Het Rijk wil vanaf 2026 alleen maar nieuw bussen zonder schadelijke uitstoot inzetten en vanaf 2030 alle bussen in Nederland emissievrij laten rijden.

Beeld: TwynstraGudde