Home / Nieuws / Algemeen / Veranderende markt zit Willis Towers Watson dwars
Nieuws

Veranderende markt zit Willis Towers Watson dwars

Veranderende markt zit Willis Towers Watson dwars

25 oktober 2018 - Willis Towers Watson blijft last houden van een veranderende markt. Het adviesbureau realiseerde in het boekjaar 2017 opnieuw minder omzet. Het bedrijf bleef, in tegenstelling tot het voorgaande jaar, wel winstgevend.

Veranderende markt zit Willis Towers Watson dwarsDoor Niels Vlot

De netto-omzet van het kantoor bedraagt 47 miljoen euro, blijkt uit het gedeponeerde jaarverslag. Dat is een daling van 11 procent in vergelijking met 2016, toen de omzet ongeveer 52 miljoen euro bedroeg. Willis Towers Watson sneed wel in het personeelsbestand. Het kantoor spendeerde ruim 30 miljoen euro aan 288 adviseurs. Twee jaar geleden telde het bureau nog ruim driehonderd werknemers.

Stabiele vooruitzichten

De winst van Willis Towers Watson kwam uit op 2,3 miljoen euro. Vorig jaar leed het kantoor een klein verlies. Maar in het – toen nog – gebroken boekjaar 2014-2015 hield het bedrijf nog bijna 7 miljoen euro over. In het jaarverslag wijt de firma het slechtere resultaat aan de veranderende markt. Het bureau verwacht de komende jaren echter beterschap met een duidelijke omzetstijging, schrijft het management. Er zijn geen significante investeringen gepland, waardoor netto-omzet, winstgevendheid en het personeelsbestand naar verwachting stabiel blijven.