• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Nieuws / Algemeen / Verbetering omzet en resultaat Novisource
Nieuws

Verbetering omzet en resultaat Novisource

Verbetering omzet en resultaat Novisource

05 november 2015 - Het resultaat van Novisource over het derde kwartaal van 2015 heeft een lichte verbetering laten zien ten opzichte van het derde kwartaal van 2014. De omzet over de eerste negen maanden van dit jaar nam met circa dertig procent toe ten opzichte van de omzet in dezelfde periode vorig jaar.

Verbetering omzet en resultaat Novisource

Deze ontwikkeling is volgens Novisource een direct gevolg van de verbetering van de inzet van eigen consultants én van de inzet van ZZP’ers. Daarnaast laat de organisatie weten nog strakker op de kosten en investeringskalender te zijn gaan sturen. Dit beleid trekt Novisource in het vierde kwartaal door.

Willem van der Vorm, CEO Novisource N.V.: “Over de afgelopen zomermaanden zijn wij heel tevreden. De inzetbaarheid van onze consultants verbeterde sterk, wat resulteerde in een fraaie verbetering van onze bedrijfsresultaten.”

High potentials aantrekken
Novisource Banking & Investments heeft qua omzet en resultaat een sterk derde kwartaal achter de rug, zo stelt de organisatie in het persbericht. ‘Mede door het opleidingsaanbod van Novisource Academy wordt Novisource Banking & Investments herkend en erkend als aantrekkelijke werkgever. Hierdoor hebben we in de afgelopen periode een aantal high potentials met specialistische kennis kunnen aantrekken.’

Meer verantwoordelijkheid
Het lukt Novisource Insurance & Pensions beter om op de grotere veranderprogramma’s een grotere inzet te mogen leveren, waardoor het voor het totale resultaat meer verantwoordelijkheid kan gaan dragen, denkt Novisource. Zo deed Novisource Insurance & Pensions de afgelopen tijd een groot vooronderzoek bij één van de grote Nederlandse verzekeraars. Hierbij zijn aan de hand van een schets van het toekomstige bedrijf scenario’s van bedrijfsontwikkeling ontwikkeld.

Kansrijke ontwikkelingen
Verder ziet Novisource twee kansrijke ontwikkelingen voor Diesis Consultancy: Door de samenwerking met Icorp groeit Diesis vooral met internationale projecten. Daarmee heeft Diesis – naast diepgaande kennis van complexe financiële administraties - ook kennis op het gebied van tijd- en reserveringssystemen.

Hogere omzet B-street
Het Novisource-onderdeel B-street had een hogere omzet dan verwacht en een verbetering van het bedrijfsresultaat, stelt de organisatie. ‘Dit als gevolg van de omzetgroei van de bemiddelingsactiviteiten en een verbetering van de tarieven voor de door ons geplaatste ZZP’ers.’