• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Nieuws / Algemeen / Vier het verschil, leer van je collega’s
Nieuws

Vier het verschil, leer van je collega’s

Vier het verschil, leer van je collega’s

12 september 2016 - Op 25 november viert Management & Consulting het 20-jarig bestaan met een speciaal event in Beeld en Geluid: Vier het verschil! met onder meer Fidan Ekiz, Léon de Caluwé en Thomas Swaak. Abonnees van M&C kunnen zich nu aanmelden voor een speciale lustrumprijs. Deelname levert u 4 PE-punten op. Lees nu alvast een opwarmertje met spreker Jitske Kramer.

Vier het verschil, leer van je collega’sDoor Klazinus Lagerwerf

Demystificatie. Een woord dat een belangrijke rol speelde bij de geboorte van een nieuw tijdschrift voor organisatieadviseurs. Het was 1996 en de adviesbranche vond het nodig om aan de wereld te laten zien wat het vak van adviseur inhield. Adviseurs waren trots op hun vak, een vak dat ook werd omgeven door geheimzinnigheid en ‘wat doen ze nou eigenlijk?’. Dat moest doorbroken worden. Met een onafhankelijk en kritisch medium dat de vele vormen van het adviesvak belicht.

20 jaar M&C
Twintig jaar en ruim 100 M&C’s verder zijn we nog volop bezig om te ontdekken waar het vak van de organisatieadviseur uit bestaat en hoe de kwaliteit van het advies wordt vormgegeven. M&C doet dat door de doelgroep, die zich inmiddels tot interim-management en coaching heeft verbreed, op te zoeken. Met artikelen, reportages, cases, blogs en columns geven we onze doelgroep kleur. Zowel offline op papier, als digitaal via de website en in de e-mail nieuwsbrief.

Vier het Verschil
In dit bijzondere jubileumjaar doen we daar een schepje bovenop. We gaan een dag organiseren rond de diversiteit van de adviseur, coach, interimmer, interne veranderaar, projectleider of hoe hij of zij zich ook noemt. Onder begeleiding van Fidan Ekiz en met het thema ‘veelkleurigheid’ presenteren we, in het Instituut voor Beeld & Geluid in Hilversum, een bonte verzameling van professionals, organisaties en boeken.

Vergroot uw palet
Het belooft een mooie dag te worden waar u collega’s ontmoet, uw eigen kleur verdiept, uw palet vergroot en leert over de meerwaarde van de ander. Met geweldige sprekers uit de consultancy, waaronder Jitske Kramer en Léon de Caluwé, maar zeker ook uit bedrijven, zoals Thomas Swaak van Philips en Hatim Chebti van ABN-Amro. Want een van de belangrijkste veranderingen die de afgelopen 20 jaar heeft plaatsgevonden, is dat de consultant niet meer het alleenrecht op kennis heeft maar samen met zijn opdrachtgever optrekt om doelen te realiseren.

Opwarmertje
Jitske Kramer is cultureel antropoloog, organisatieadviseur, facilitator, gastdocent op Nyenrode, en samen met Danielle Braun oprichter/eigenaar van de Academie van Organisatiecultuur en co-auteur van het bekroonde The Corporate Tribe. Ze spreekt op het event Vier het Verschil, en in dit artikel uit M&C Quarterly 3 stellen wij haar alvast aan u voor.  

Meer informatie en aanmelden
Kijk hier voor het complete programma. Abonnees van M&C kunnen zich hier aanmelden voor de speciale lustrumprijs. U ontvangt bij deelname tevens het nieuwe boek 'Voorbij het verschil'.

Klazinus Lagerwerf is uitgever van Management & Consulting. In de periode 1999-2007 was hij tevens hoofdredacteur.