• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Nieuws / Algemeen / ‘Vind de organisatiemodellen om snel op- en af te schalen’
Nieuws

‘Vind de organisatiemodellen om snel op- en af te schalen’

‘Vind de organisatiemodellen om snel op- en af te schalen’

29 november 2019 - De laatste hand wordt gelegd aan de nieuwste M&C Quarterly van 2019. In deze editie staat ‘de organisatie’ centraal, met als blikvanger het interview met Marieke Blom, hoofdeconoom bij ING Nederland. Alvast een greep uit de inhoud van het nummer dat medio december verschijnt.

‘Vind de organisatiemodellen om snel op- en af te schalen’

Als hoofdeconoom analyseert Blom de economische situatie in Nederland. Een van de trends die ze ziet is de toenemende onzekerheid binnen organisaties op het gebied van beleid, technologie en economie. Blom: de uitdaging voor de adviseur? ‘Vind de organisatiemodellen om snel op- en af te schalen’. De verzelfstandiging en platformisering van de markt zet door, met het oog daarop adviseert Blom adviesbureaus om in te zetten op kennis en schaal. Hiermee onderscheiden ze zich van zzp’ers

Zipconomy en M&C 50

De ontwikkelingen en verwachtingen van de markt komen ruimschoots aan bod in dit nummer. Het resulteert  onder meer in de jaarlijkse samenwerking met Zipconomy, dat een mooi overzicht maakte van alle aanbieders van flexibele arbeid én daaraan gerelateerde dienstverlening, inclusief interim-management en adviesbureaus. En inmiddels een traditie in het blad aan het einde van het jaar: de M&C 50, de ranglijst van de vijftig grootste adviesbureaus in Nederland. Aan de hand van de ranglijst worden in het nummer de negen belangrijkste trends en ontwikkelingen in advieswereld besproken. Een van de meest ingrijpende trends is de technologische implementatie die steeds vaker een kernactiviteit is van adviesorganisaties.

Not stirred

De economische crisis trof ook de adviessector hard. In deze M&C een onderzoek naar de vraag of de adviessector wezenlijk is veranderd na 2008. Conclusie: shaken, but not stirred. Het overkoepelende thema ‘Organisatie’ komt uitgebreid aan bod bij het artikel over de ‘organisatorische revolutie’. Ard-Pieter de Man weet deze revolutie uitstekend te vatten in drie trends, van hiërarchie naar zelforganisatie, van interne focus naar ontwikkeling van ecosystemen en van strakke control naar dynamische besturing.

Het aankomende nummer van M&C valt  voor de feestdagen bij abonnees op de mat. Nog geen abonnee? Abonneer hier of koop losse nummers.