• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Nieuws / Algemeen / VK en Nederland motoren achter groei Ecorys
Nieuws

VK en Nederland motoren achter groei Ecorys

VK en Nederland motoren achter groei Ecorys

05 september 2019 - Ecorys heeft de grootste omzetstijging in jaren geboekt in 2018. Dat blijkt uit het jaarverslag, dat onlangs werd gepubliceerd. In de belangrijkste markten voor het bedrijf, Nederland en het Verenigd Koninkrijk, presteerden de kantoren uitstekend.

VK en Nederland motoren achter groei EcorysDoor Niels Vlot

Met een toename van 8,5 procent is Ecorys dik tevreden over de omzet die werd gerealiseerd. De inkomsten van het kantoor stegen van 81 miljoen naar 88 miljoen euro. Ecorys UK blijft ook dit jaar het belangrijkst voor het bedrijf met een omzet van bijna 40 miljoen euro. Het resultaat in Nederland ligt lager met 38 miljoen euro, maar steeg met 5 miljoen euro . In de overige landen waar Ecorys actief is, bleef met 18,7 miljoen euro de omzet nagenoeg gelijk. De bedrijfslasten van het bureau stegen met 3 miljoen euro. De toegenomen kosten komen op het conto van gestegen uitgaven op het gebied van lonen, salarissen en sociale lasten. Het bedrijf nam in 2018 dan ook 85 extra medewerkers aan. In totaal zijn bij Ecorys nu 558 werknemers aan de slag.

Verdeling omzet veranderd

Ecorys maakt al weer enkele jaren stevige groei door. Sinds 2015 groeit de omzet weer  en ook het aantal medewerkers is stijgende. De omzetverdeling is wel aan forse veranderingen onderhevig geweest. Kwam de omzet in 2012 nog voornamelijk uit de overige landen en slechts voor een klein deel uit het Verenigd Koninkrijk en Nederland. In de laatste jaren is die verhouding veranderd en nemen Ecorys UK en het Nederlandse onderdeel de grootste hap uit de omzet.

Goede start 2019

De groei van Ecorys liep in 2018 geheel volgens plan. Zo groeide in Nederland de regionale vestigingen ten opzichte van vorig jaar. En in het Verenigd Koninkrijk werden vooral in de Britse thuismarkt goede zaken gedaan. Toch is het bedrijf 2019 goed gestart met nieuwe werknemers en een gevuld orderboek, schrijft het kantoor in het jaarverslag. En dat is nodig, zegt Ecorys, met het oog op de naderende Brexit, de gevolgen van de Europese Verkiezingen dit voorjaar en ingrijpende veranderingen in de maatschappij, zoals klimaatmigranten en de energietransitie. De firma doet in het jaarverslag geen verdere uitspraken over de resultaten in 2018.