• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Nieuws / Algemeen / Willis Towers Watson neemt fors meer consultants in dienst
Nieuws

Willis Towers Watson neemt fors meer consultants in dienst

Willis Towers Watson neemt fors meer consultants in dienst

29 oktober 2020 - Na een klein dipje in 2018 groeit Willis Towers Watson weer licht. In de jaarcijfers staat een groei van 2,6 procent. Het aantal consultants nam wel behoorlijk toe, blijkt uit een analyse van de jaarrapportage.

Willis Towers Watson neemt fors meer consultants in dienstDoor Niels Vlot

Bijna 47 miljoen euro, zoveel bedraagt de omzet van het advieskantoor in 2019. De bedrijfslasten namen af, met als gevolg dat het bedrijfsresultaat van de firma flink toenam, van 1,4 miljoen naar 4,5 miljoen. Bijgevolg steeg de operationele marge naar 9,7 procent. Het resultaat na belastingen bedraagt 3,2 miljoen euro.

Meer consultants

De laatste jaren laat Willis Towers Watson een wisselend beeld zien. In 2017 noteerde het bureau een gelijkaardige omzet als in 2019. In 2018 daalde de omzet dan weer iets. Het aantal medewerkers nam met sprongen toe. Waar er in 2018 nog 249 consultants werkzaam, in 2019 had Willis Towers Watson 270 consultants in dienst.

Overname

De resultaten zijn in lijn met de verwachtingen van de afgelopen jaren. Vorig jaar verwachtte het management een stabiel 2019 met weinig veranderingen in de resultaten. Ook voor het komende jaar zijn de verwachtingen stabiel. De impact van de coronacrisis is bij het opmaken van het jaarverslag nog niet goed zichtbaar, schrijft de directie. Wat ongetwijfeld wel gevolgen gaat hebben in de komende jaren is de overname van Willis Towers Watson door concurrent Aon. Door de samenvoeging ontstaat ’s werelds grootste HR-adviseur en verzekeringsmakelaar. Op termijn gaat de combinatie door het leven als Aon, zo werd bekend bij het nieuws van de overname in maart dit jaar.