• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Nieuws / Algemeen / Yvonne Burger schrijft bundel reflecties over coaching en advisering
Nieuws

Yvonne Burger schrijft bundel reflecties over coaching en advisering

Yvonne Burger schrijft bundel reflecties over coaching en advisering

18 juni 2020 - Het zich snel ontwikkelende vak coaching krijgt een gezicht in een nieuwe bundel reflecties van Yvonne Burger. In 25 observaties, of fieldnotes, gaat ze in op de praktijk van coaching en advisering. Sommige van deze reflecties zijn eerder gepubliceerd in M&C Quarterly.

Yvonne Burger schrijft bundel reflecties over coaching en advisering

Burger, hoogleraar aan de Vrije Universiteit, organisatieadviseur en executive coach, beschrijft in de reflecties de praktijk van coaching en advisering. In bijna iedere observatie refereert ze inspirerende theorieën en relevante onderzoeken. ‘Kennelijk raken deze bespiegelingen een snaar bij coaches, teamcoaches en adviseurs en geven ze aanleiding tot reflectie op de eigen praktijk’, schrijft ze in het voorwoord. Volgens Burger nodigt de huidige tijd uit tot reflectie: ‘op hoe we met de wereld en met elkaar omgaan, maar ook op de eigen professie en hoe je je daartoe verhoudt.’

Relevante thema’s

De bundel is ingedeeld in drie hoofdthema’s: werken met individuen, werken met teams en werken met jezelf. ‘Al deze thema’s zijn relevant voor de praktijk van coaches en komen ook aan de orde in onze postgraduateopleidingen aan de Vrije Universiteit’, aldus Burger. Het boek wordt uitgegeven door Uitgeverij Kloosterhof en is zowel in print te verkrijgen en als e-book te downloaden.

Spiegel aan de top

Yvonne Burger schrijft regelmatig in het vakblad Management & Consulting en publiceerde ook bij Uitgeverij Mediawerf. In 2013 schreef ze ‘Spiegel aan de top’, over de praktijk van executive coaching. In dat boek gaat ze in gesprek met bestuurders van grote organisaties, executive coaches en commissarissen. Het resulteerde in een rijk beeld van de diversiteit van executive coaching. Maar ook van de mores aan de top, de valkuilen, de do’s en don’ts en de vraagstukken waar elke leider mee worstelt.