• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Nieuws / Bureaunieuws / Accenture behaalt MVO-doelstelling
Nieuws

Accenture behaalt MVO-doelstelling

Accenture behaalt MVO-doelstelling

14 april 2014 - Accenture heeft haar doelstellingen op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen-programma ‘Skills to Succeed’, eerder gehaald dan verwacht. De organisatie heeft daarom haar doelstellingen verder verhoogd.

Accenture behaalt MVO-doelstelling

Dit blijkt uit het recent verschenen MVO-jaarverslag: ‘Our Communities, Our Commitments’. Dit rapport beschrijft de impact van de acties van Accenture op vijf gebieden: Corporate Governance, ’Skills to Succeed’, Omgeving, Mensen en Supply Chain.

De doelstelling van het ‘Skills to Succeed'-programma was om in 2015 wereldwijd 500.000 mensen aan een baan of onderneming te helpen, zodat zij economisch zelfstandig zijn. Dit is nu al gelukt. Daarom heeft Accenture besloten om deze doelstelling te verhogen naar 700.000 mensen.

Skills to succeed in Nederland

Accenture werkt in Nederland met twaalf vaste non-profitorganisaties samen om dit doel te bereiken door middel van kennisdeling, donaties en medewerkersvrijwilligerswerk. Bijvoorbeeld door hoogopgeleide vluchtelingen naar werk of studie te begeleiden. Of door het ondersteunen van non-profit organisaties zoals JINC, die jongeren uit achterstandswijken op weg helpt naar een goede start op de arbeidsmarkt. Dat doen ze met structureel advies, coaching en met de vrijwillige inzet van medewerkers. Vaak worden er voor langere tijd pro-deo projecten uitgevoerd voor non-profitorganisaties. Medewerkers kunnen zich daarnaast 24 uur per jaar inzetten voor een vrijwilligersklus naar keuze.

Meer over Accenture is te vinden op de bureaupagina.