• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Nieuws / Bureaunieuws / Accenture en KPN ontwikkelen Google Glass™ proof of concept voor televisie
Nieuws

Accenture en KPN ontwikkelen Google Glass™ proof of concept voor televisie

Accenture en KPN ontwikkelen Google Glass™ proof of concept voor televisie

24 februari 2014 - KPN en Accenture hebben een proof-of-concept ontwikkeld voor de inzet van Google Glass en Accenture Video Solution (AVS) bij het kijken, opnemen en bedienen van interactieve TV.

Accenture en KPN ontwikkelen Google Glass™ proof of concept voor televisie

Hoewel het proof-of-concept niet ontwikkeld is als commercieel product, willen beide bedrijven de mogelijkheden en potentie van wearable technologieën voor televisiekijkers verkennen en verder onderzoeken.

Bekijk de demonstratievideo over dit proof of concept hier

De beide bedrijven zullen het prototype tijdens het Mobile World Congress in Barcelona demonstreren. Ze laten zien hoe Google Glass integreert met het AVS-platform voor hands-free, stemgestuurde interactie en het delen van content tussen Google Glass en de TV. Hiervoor maken ze gebruik van KPN’s interactieve TV, waarmee klanten op verschillende apparaten tv kunnen kijken en dat is gebouwd op het AVS-platform.

De demonstratie toont drie verschillende manieren waarop het prototype kan worden gebruikt:

1) Als geavanceerde afstandsbediening. De gebruiker kan basis TV-functies besturen, zoals het selecteren van zenders, programma’s en trailers, aanpassen van het volume, pauzeren en vooruit- en terugspoelen van het beeld. Hiermee beschikt de gebruiker over een centraal, platformonafhankelijk apparaat om de TV direct en eenvoudig aan te sturen.

2) Als ‘second screen’: de kijker krijgt tijdens programma’s direct toegang tot een extra real-time informatielaag. Zo kunnen tijdens live sportwedstrijden statistieken en andere uitslagen worden opgeroepen en geraadpleegd. Ook is het mogelijk de hoogtepunten van wedstrijden terug te kijken.

3) TV Everywhere stelt de kijker in staat een programma te selecteren dat is opgeslagen in de cloud. Het programma kan dan later via Google Glass of een ander apparaat worden terug gekeken.

“Accenture’s Technology Vision 2014 laat zien dat bedrijven en consumenten zeer geïnteresseerd zijn in de praktische mogelijkheden van ‘connected intelligence’ en ‘wearables zoals deze’, aldus Tom Loozen, Managing Director voor Accenture’s Communications industriegroep bij Accenture. “De introductie van dit soort innovatie heeft een enorme potentie omdat het gebruikers real-time toegang biedt tot een extra dimensie met gepersonaliseerde functionaliteit en informatie.”

Diederik Rosenbaum, directeur TV bij KPN: “We kijken constant naar gedifferentieerde diensten die we aan onze abonnees kunnen aanbieden. In het verleden waren we de eerste die relevante innovatieve diensten in de Nederlandse TV-markt introduceerden, zoals 4G, TV op mobiele apparaten en Begin-Gemist TV. Dit concept is het meest recente idee dat we onderzoeken om de TV ervaring van onze klanten te verrijken.”