• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Nieuws / Bureaunieuws / Aegon neemt adviesbureau Robidus over
Nieuws

Aegon neemt adviesbureau Robidus over

Aegon neemt adviesbureau Robidus over

19 juli 2018 - Verzekeraar Aegon neemt adviesbureau Robidus over. De dienstverlener op het gebied van sociale zekerheid was eigendom van durfinvesteerder Avedon Capital Partners. De overnamesom is niet bekend gemaakt.

Aegon neemt adviesbureau Robidus over

Aegon wil met het aankopen van Robidus de eigen activiteiten op het gebied van pensioenen en inkomensbescherming versterken, schrijft het Financieele Dagblad. Het adviesbureau uit Zaandam biedt advies en re-integratiediensten met betrekking tot sociale zekerheid. Robidus blijft onder de Aegon-paraplu als zelfstandig bedrijf actief. “Voor ons is het belangrijk dat we onze onafhankelijke rol bij de advisering van werkgevers in sociale zekerheid behouden. En tegelijkertijd kunnen profiteren van de expertise binnen Aegon om ons bedrijf verder door te ontwikkelen”, zegt CEO van Robidus Sven Kelder tegen het FD.

Klinkende resultaten

Onder Avedon Capital Partners groeide Robidus snel. Het aantal werknemers nam toe van 200 naar 350 man, ook de omzet steeg sinds 2015 met 50 procent. Reden voor de investeringsmaatschappij om het bedrijf weer van de hand te doen. Na een kleinschalige veiling kwam Aegon als winnaar uit de bus. De verzekeringsmaatschappij neemt 95 procent van de aandelen over, het restant wordt bezit van het management.