• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Nieuws / Bureaunieuws / BCG Nederland groeit stevig
Nieuws

BCG Nederland groeit stevig

BCG Nederland groeit stevig

02 april 2015 - Boston Consulting Group Nederland groeit razendsnel. In 2013 steeg de in Nederland gemaakte omzet van het mondiale bureau met meer dan een derde tot 57,1 miljoen euro. Dat blijkt uit het recent gedeponeerde jaarverslag over dat jaar.

BCG Nederland groeit stevigDoor Wilbert Geijtenbeek

Vanuit het Amsterdamse kantoor worden ook adviestrajecten voor buitenlandse bedrijven gefactureerd. Opgeteld bij de binnenlandse omzet was de Nederlandse praktijk van BCG goed voor bijna 65 miljoen euro omzet. Daarmee is BCG in omzet gemeten groter dan voor het begin van de economische crisis.

Boston Consulting Group BV: Omzet (in mln. EUR) 2007-2013. De omzet in blauw betreft als Nederlands gesegmenteerde omzet. De omzet in grijs betreft als elders in de wereld gefactureerde omzet.

Bron: Jaarverslagen Boston Consulting Group BV 2007-2013.

Recordwinst voor BCG Nederland

Met een nettowinst van 26,8 miljoen euro haalde BCG een record. Van elke euro die klanten aan BCG overmaakten, bedroeg 41 cent pure winst voor de vennoten. Dat is enerzijds te danken aan de forse omzetstijging die BCG sinds 2012 gerealiseerd heeft, en anderzijds aan flink lagere kosten.

 

Boston Consulting Group BV: Nettoresultaat (in mln. EUR) 2007-2013.

De grootste besparing maakte BCG op personeelskosten. Ten opzichte van 2012 halveerde het bedrijf de kosten aan salarissen – iets wat waarschijnlijk te maken heeft met lagere toegekende bonussen. BCG wil geen antwoord geven op vragen hieromtrent.

Dividend

In mei en december 2014 keerde BCG Nederland dividenden uit. De partners van het adviesbureau toucheerden vorig jaar opgeteld 8,3 miljoen euro aan dividend.