Home / Nieuws / Bureaunieuws / Berenschot onderzoekt verhoudingen Emergis
Nieuws

Berenschot onderzoekt verhoudingen Emergis

Berenschot onderzoekt verhoudingen Emergis

27 augustus 2013 - De Raad van Toezicht van de Zeeuwse zorgaanbieder Emergis heeft adviesbureau Berenschot gevraagd onderzoek te doen naar de verhoudingen binnen het bedrijf. Dit naar aanleiding van hevige onrust binnen de organisatie.

Berenschot onderzoekt verhoudingen Emergis

Dit meldt het regionale dagblad PZC op zijn website. Volgens de krant zijn de verhoudingen binnen de organisatie op scherp gesteld nadat de ondernemingsraad en de cliëntenraad van de lokatie Kloetinge het vertrouwen in de raad van bestuur opzegden.

Fusie

De directe aanleiding voor het conflict was het afketsen van de voorgenomen fusie tussen Emergis en de veel grotere Parnassia Bavo-groep. Volgens de Raad van Bestuur is Emergis als organisatie te klein om zelfstandig voort te bestaan en is een grotere schaal nodig om optimaal te kunnen functioneren. Binnen Emergis wordt daar echter verschillend over gedacht. Een andere klacht is het eigenzinnige optreden van directeur Leen van Leersum, die mensen onder druk zou zetten om zijn beslissingen erdoor te drukken.

Berenschot onderzoekt nu de verhoudingen tussen de verschillende gremia binnen en buiten Emergis, en rapporteert rechtstreeks aan de Raad van Toezicht over zijn bevindingen. Het onderzoek is op maandag 26 augustus begonnen en de rapportage moet gereed zijn op 13 september 2013.

Meer over Berenschot: naar bureauinformatie