Home / Nieuws / Bureaunieuws / Boer & Croon sluit joint-venture met QVARTZ
Nieuws

Boer & Croon sluit joint-venture met QVARTZ

Boer & Croon sluit joint-venture met QVARTZ

11 januari 2018 - Managementbureau Boer & Croon heeft een joint venture gesloten met de Deense strategieconsultant QVARTZ. Hiermee is het roemruchte kantoor opnieuw actief geworden in de consultancy.

Boer & Croon sluit joint-venture met QVARTZ

Boer & Croon bezit sinds 2014 geen consultancy-praktijk meer. Na het faillissement van het kantoor maakte het bureau met zijn interim-managementpraktijk en de corporate-financeafdeling een doorstart, maar de adviestak kwam het bankroet niet te boven. Nu heeft het bedrijf een joint-venture gesloten met strategieconsultant QVARTZ uit Denemarken. Drie partners van QVARTZ vestigen zich in Amsterdamse kantoor van Boer & Croon.

Volgende stap

Boer & Croon-partner Jos Zandhuis noemt de joint-venture in Het Financieele Dagblad een volgende stap in de groei van het bedrijf. Een logische ook omdat de managers van Boer & Croon bij opdrachten vaak betrokken zijn bij verandertrajecten. “Om een veranderingstraject goed te doen kom je dicht in de buurt van strategische consultancy. We willen niet zelf een consultancy-praktijk oprichten. We hebben zo'n praktijk deels nodig, maar voor een ander deel ook weer niet.”

Top drie

Het van oorsprong Deens QVARTZ is een internationaal opererende strategieconsultant en behoort tot de top drie van strategische adviesbureau in de Scandinavische landen. Binnen de joint venture hebben de Denen 75 procent in handen, Boer & Croon heeft een belang van 25 procent.