• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Nieuws / Bureaunieuws / BoerCroon lijdt verlies op advies
Nieuws

BoerCroon lijdt verlies op advies

BoerCroon lijdt verlies op advies

03 maart 2014 - Voor BoerCroon was 2012 een moeilijk jaar. De omzet van het Amsterdamse interimmanagementbureau daalde met 17 procent. Afgelopen jaar heeft het bedrijf daarom de consultingdochter moeten reorganiseren.

BoerCroon lijdt verlies op adviesDoor Wilbert Geijtenbeek

Dat vond Management & Consulting in het onlangs gedeponeerde jaarverslag van het advies- annex interimmanagementbureau. BoerCroon zette in 2012 opgeteld 52,8 miljoen euro om. Ter vergelijking: in 2008 was het gerenommeerde bureau nog goed voor 81,5 miljoen euro.

BoerCroon: Omzet en Resultaat na belastingen (in mln. euro's) 2007-2012.

Het bedrijf meldt in een verklaring bij het jaarverslag: ‘BoerCroon heeft in 2012 een moeilijk jaar gehad in een markt die gekenmerkt werd door recessie en een terugval in de dienstverlenende sector.’

De grootste daling trof de corporate-finance-afdeling van BoerCroon. In 2011 deden de dealmakers van het kantoor nog goede zaken. BoerCroon Corporate Finance was in 2011 goed voor 20 procent van de totale omzet. Een jaar later was dat nog maar 10 procent.

Meer vraag naar rampenbestrijding

De interim-managementactiviteiten van BoerCroon bleven in 2012 stabiel presteren. BoerCroon Management behaalde een ‘goed resultaat onder meer door de expertise op het gebied van restructuring en turnaround.’

BoerCroon: Segmentatie omzet (in mln. euro's) 2007-2012.

Vooral de adviesdochter van BoerCroon presteerde tegen verwachting. Met adviesdiensten zette BoerCroon 16 procent minder om dan een jaar eerder. De consultingactiviteiten van BoerCroon zijn bovendien ‘fors verlieslatend geweest’, zo meldt het bedrijf. Volgens het jaarverslag heeft dat ‘ertoe geleid dat wij in 2013 opnieuw hebben moeten besluiten tot het doorvoeren van een reorganisatie. Ook hebben we in 2013 ingegrepen in onze overheadkosten.’ Ultimo 2012 telde de loonlijst van BoerCroon 164 werknemers (fte’s).

Directiewissel

De directie is onlangs gewisseld. Bestuursvoorzitter Cateautje Hijmans van den Bergh en bestuurslid Maarten Vijverberg zijn in de loop van 2013 teruggetreden. Sinds december is Eelco Koehoorn bestuursvoorzitter van BoerCroon.

Lees het interview met BoerCroon-bestuurslid Jos Zandhuis.

Meer over BoerCroon is te lezen op de bureaupagina.