• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Nieuws / Bureaunieuws / Clockwork en Havenbedrijf Rotterdam lanceren routeplanner
Nieuws

Clockwork en Havenbedrijf Rotterdam lanceren routeplanner

Clockwork en Havenbedrijf Rotterdam lanceren routeplanner

16 juni 2017 - Het Havenbedrijf Rotterdam heeft onlangs in samenwerking met Clockwork, onderdeel van Ordina, de online tool ‘Navigate’ gelanceerd. Hierin zijn de deepsea en shortsea schema’s met 550 havens wereldwijd en de rail- en binnenvaartverbindingen tussen Rotterdam en ruim 150 Europese inland terminals opgenomen.

Clockwork en Havenbedrijf Rotterdam lanceren routeplanner

De tool is ontwikkeld voor bedrijven die hun containervervoer slimmer willen plannen. Per route worden de diverse mogelijke zeeverbindingen en de spoor- of binnenvaartverbindingen naar de bestemming in het achterland gepresenteerd, waardoor vervolgens de meest gunstige optie kan worden gekozen. Ook maakt de tool het mogelijk om snel contact te leggen met de achterliggende bedrijven om bijvoorbeeld een offerte op te vragen.

Concurrentiepositie
De ontwikkeling van Navigate past in het streven van het Havenbedrijf Rotterdam om met digitalisering de concurrentiepositie van de Rotterdamse haven te verbeteren. Door inzicht te bieden in alle verbindingen die via Rotterdam lopen, maakt het Havenbedrijf het zo eenvoudig mogelijk om de logistieke keten via de Rotterdamse haven te organiseren. Tevens draagt digitalisering bij aan het vergroten van de betrouwbaarheid en efficiëntie van de logistiek. En dat komt eveneens de concurrentiepositie van de Rotterdamse haven ten goede.

Bekijk de tool Navigate.