• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Nieuws / Bureaunieuws / Coachingsopleiding GITP krijgt EQA-keurmerk
Nieuws

Coachingsopleiding GITP krijgt EQA-keurmerk

Coachingsopleiding GITP krijgt EQA-keurmerk

27 juni 2014 - De leergang coaching van HR-dienstverlener GITP heeft het EQA-keurmerk (European Quality Award) verkregen. GITP dankt het certificaat onder andere aan de ingebouwde peer-feedbackmogelijkheid die bij de opleiding wordt aangeboden.

Coachingsopleiding GITP krijgt EQA-keurmerk

De European Quality Award is in het leven geroepen door de European Mentoring & Coaching Council (EMCC). Het certificaat wordt in Nederland sinds 2011 uitgegeven door de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). Door het EQA-keurmerk kunnen deelnemers en bedrijven een coachingsopleiding beter beoordelen.

Erkenning

Joke Auwerda, kwaliteitsmanager van GITP: “De leergang coaching biedt onze deelnemers diepgaande kennis over het coachingsproces en de bijbehorende methodieken. Omdat het wetenschappelijk gebied rondom coaching nog relatief jong is, toetsen we regelmatig of het wetenschappelijk onderzoek dat voorhanden is aansluit op de praktijk.” Naast erkenning voor de opleiding biedt de EQA-accreditatie volgens Auwerda ook het voordeel dat deelnemers zich nu eenvoudiger kunnen aansluiten bij de NOBCO.

Reflectie loont

GITP dankt het certificaat onder andere aan de ingebouwde peer-feedbackmogelijkheid die bij de leergang coaching wordt aangeboden. Auwerda: “We bieden al ons cursusmateriaal aan in een online omgeving. Cursisten worden hierin continu uitgedaagd om gezamenlijk én individueel reflectie te geven. Daardoor meten we niet alleen zelf de kwaliteit van de leergang, maar zien we ook duidelijk welke voortgang een cursist boekt, en kunnen we een leergang op maat aanbieden.”

Meer over GITP leest u op de bureaupagina