• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Nieuws / Bureaunieuws / GEA organiseert stand-up consultancy
Nieuws

GEA organiseert stand-up consultancy

GEA organiseert stand-up consultancy

06 mei 2014 - ‘Ontwerp in anderhalf uur een platform waarop alle mooie dingen van Europa worden getoond.’ Dit was de opdracht voor de bezoekers van de klantendag van adviesbureau GEA op 18 maart tijdens de eerste ‘stand-up consultancy’.

GEA organiseert stand-up consultancy

De opdracht werd ingegeven door de droom van Olaf Kampman, Strategy Director bij KesselsKramer. In een videoboodschap trapte hij de jaarlijkse klantendag van GEA af: ‘Wat ik wil, is een platform bieden aan al die mooie dingen in Europa. Aan al die grote én kleine ondernemers. Dat platform is Neuuu, (‘New’) Europe.’

De aanwezige bezoekers kregen vervolgens anderhalf uur de tijd om het Neuuu-platform te ontwerpen, en de organisatorische en logistieke aspecten mee te nemen in hun ontwerp. Alle bezoekers werden bij binnenkomst willekeurig in zeven groepen onderverdeeld, van strategie tot affiliate management, om zo een kruisbestuiving tussen disciplines te bevorderen. De groepen stonden onder leiding van twee verandermanagers van GEA.

De ervaring is dat wanneer je gebruik maakt van de collectieve kennis en samenwerking, aldus Karlijn Meijer van GEA, meer mogelijk is dan wij durfden dromen. In een tijd waarin snelheid en flexibiliteit leidende factoren zijn, is het van belang om bij organisatieontwikkeling te focussen op het creëren van beweging.

Meer nog dan het resultaat was het leerzaam om te zien hoe er tijdens de sessie dynamiek ontstond in de groep. Doordat mensen uit hun comfortzone traden, daagden zij zichzelf en elkaar uit tot verruiming van het blikveld en ontstonden er in gezamenlijkheid frisse en heldere concepten. De kracht van de methodiek is volgens Meijer dan ook de ongedwongenheid ervan. ‘Het is de speelse opzet die de groep in beweging brengt. Het proces is belangrijker dan het doel.’

Lees het hele verslag van de stand-up consultancy in onze kennisbank.

Meer informatie over GEA vindt u op de bureaupagina