• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Nieuws / Bureaunieuws / Ordina wordt ‘hoogwaardig adviesbureau’
Nieuws

Ordina wordt ‘hoogwaardig adviesbureau’

Ordina wordt ‘hoogwaardig adviesbureau’

05 september 2013 - Ordina krimpt vanwege afnemende vraag in publieke en financiële sector. Topman Stépan Breedveld wil zich voortaan beperken tot ‘hoogwaardige consultancy’.

Ordina wordt ‘hoogwaardig adviesbureau’Door Wilbert Geijtenbeek

De markt voor IT-advies blijft in zwaar weer verkeren. Ook na de laatste reorganisatie ziet IT-consultancy Ordina zijn omzet met 8 procent verder dalen. Dat blijkt uit de deze week gepubliceerde halfjaarcijfers.

 

Ordina voelt de krimp het sterkst in de financiële sectoren en de publieke sector. In die sectoren staan IT-investeringen volgens Ordina vooral ‘in het teken van kostenbesparingen.’

Uitstel

In de publieke sector is sprake van veel uitgestelde investeringen in IT-projecten die bovendien een lange aanlooptijd hebben. Een lichte groei boekte het bedrijf onder industriële klanten, zoals blijkt uit onderstaande grafiek, waarin de omzet van de verschillende markten staat weergegeven.

Ordina: Omzet (in mln. euro's) per segment, 2011-2013.

 

Consultancy

De consultancydochter zag zijn omzet dalen, maar de daling was relatief stabiel, zoals blijkt uit onderstaande grafiek.

Ordina: Omzet (in mln. euro's) van de Consultancy-praktijk, 2011-2013.

Toekomst voor hoogwaardige consultancy

En dat laatste komt goed uit, want binnen Ordina is een toekomst voor de consultancypraktijk. Immers, om de algehele omzetdaling van Ordina op te vangen, zal topman Stépan Breedveld 85 tot 100 banen uit de overhead van het IT-adviesbureau snijden. ‘Het is jammer, maar ik denk dat we toe moeten naar alleen hoogwaardige consultancy’, zo zei hij gisteren in het Financieele Dagblad.