Home / Nieuws / Bureaunieuws / PA Consulting neemt digitaal adviesbureau Sparkler over
Nieuws

PA Consulting neemt digitaal adviesbureau Sparkler over

PA Consulting neemt digitaal adviesbureau Sparkler over

24 mei 2018 - Adviesbureau PA Consulting heeft Sparkler overgenomen, een consultancy op het gebied van digitaal inzicht en strategie. De portefeuille van Sparkler vormt een aanvulling op de expertise van PA Consulting.

PA Consulting neemt digitaal adviesbureau Sparkler over

Sparkler is marktleider in consumentenonderzoek naar digitale communities en werkt voor grote firma’s zoals softwaregigant Microsoft, online marktplaats eBay, elektronicaconcern Electrolux en mediaconglomeraat Sky. Het Londense bureau heeft met name ervaring in het (digitaal) positioneren van bedrijven en hun merken. De vraag naar digitaal inzicht en strategie neemt toe en daarmee ook de groei van Sparkler, zeggen oprichters John Robson en Magnus Willis. Door onderdeel te worden van PA kan het bedrijf zich verder ontwikkelen. “Het begrijpen van de menselijke kant van de digitale wereld is van essentieel belang voor alle bedrijven en we kunnen nu onze expertise sneller bij meer klanten en op meer markten etaleren. De bredere expertise van PA helpt ons ook om nog beter te voldoen aan de toenemende behoeften van onze klanten en biedt tegelijkertijd geweldige kansen voor onze mensen."

Dichter op de klant

Ook voor de Nederlandse tak van PA Consulting schept de overname kansen, zegt directeur Mark Griep. “Veel markten worden nu zowel binnen de sector zelf als door nieuwkomers verstoord. Het is daarom van groot belang dat organisaties nog dichter op hun klant zitten en snel relevante producten maken. Digital speelt ook in de Nederlandse markt een grote rol. Sparkler versterkt PA’s propositie rondom Digital & Data transformation in Nederland.”

Het hoofdkantoor van Sparkler, dat is opgericht in 2001, staat in Londen. Het bureau telt ruim zestig medewerkers. De voorwaarden van de transactie zijn niet bekendgemaakt.