• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Nieuws / Bureaunieuws / Royal HaskoningDHV schrijft weer zwarte cijfers
Nieuws

Royal HaskoningDHV schrijft weer zwarte cijfers

Royal HaskoningDHV schrijft weer zwarte cijfers

21 augustus 2014 - Het eerste half jaar van 2014 was positief voor internationaal adviserend ingenieursbureau Royal HaskoningDHV. Het bureau telde een nettowinst van 46 miljoen euro, ten opzichte van een verlies van 600.000 euro over dezelfde periode in 2013.

Royal HaskoningDHV schrijft weer zwarte cijfers

Ook de operationele marge van Royal HaskoningDHV verbeterde: 3,3 procent ten opzichte van 1,9 procent over dezelfde periode in 2013. Dat komt volgens het bedrijf voornamelijk door hogere operationele efficiëntie en schaalvoordelen, en een onderliggende verbetering van de voor het bureau belangrijkste markten.

Volgens het bureau was er na de winterstormen in Europa en daarbuiten veel vraag naar adviesdiensten voor bescherming tegen overstromingen. Met name de secties Planning & Strategy, Rivers, Delta’s & Coasts en Water Technology presteerden daarom beter dan voorheen.

Tweede helft 2014

In de tweede helft van 2014 zegt Royal HaskoningDHV de focus te leggen op verbetering van de projectresultaten in alle markten en effectieve klantgerichte dienstverlening. Het bureau ziet ook de toekomst op de langere termijn met vertrouwen tegemoet, en ziet projectkansen toenemen ‘nu zich een ommekeer aftekent in de neerwaartse economische trend’.

Royal HaskoningDHV blijft sterk in Nederland, ondanks stevige concurrentie. De markt in het Verenigd Koninkrijk trekt weer aan, maar het bedrijf ondervindt in Zuid-Afrika heftige concurrentie van internationale spelers.