Home / Nieuws / Bureaunieuws / &samhoud weer hoog op Loflist
Nieuws

&samhoud weer hoog op Loflist

&samhoud weer hoog op Loflist

09 oktober 2013 - Adviesbureau &samhoud is door Lof gepresenteerd als een van de beste werkgevers voor werkende ouders. De organisatie, die bekend staat om haar ongewone werkgeverschap, scoort uitmuntend in de categorie klein bedrijf.

&samhoud weer hoog op Loflist

Het jaarlijkse onderzoek van Lof is gericht op de wijze waarop organisaties werkende ouders ondersteunen en de doorstroom van deze ouders bevorderen. &samhoud deed in 2012 niet mee maar stond daarvoor vier jaar lang in de top.

‘Het is geweldig dat we ook dit jaar weer worden gewaardeerd voor ons mensgerichte werkgeversbeleid,’ aldus Ingrid Smolders, managing partner bij &samhoud. ‘Onze filosofie dat medewerkerswaarde leidt tot meer klant- en financiële waarde is naar ons idee de basis van onze hoge score op de Loflist. Ondanks dat we verwacht hadden goed te scoren en de uitkomst onze unieke aanpak bevestigt, voelen we ons alsnog erg vereerd. Dit jaar hebben we weer meegedaan omdat we naar ons idee hoog op deze ranking horen te scoren. Als werkgever houden we veel rekening met de wensen van iedereen en dus ook van onze ouders.’

De ruime verlofmogelijkheden voor ouders en de vrijheid van medewerkers om hun eigen tijd in te richten zijn kenmerkend voor de organisatie, die eerder benoemd werd tot nummer één ‘Great Place to Work’ van Europa in 2010. Naast de mogelijkheden om flexibel te werken hecht &samhoud veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling. Medewerkers worden ondersteund in het vormgeven van een persoonlijke visie en gestimuleerd om deze te realiseren. Bovendien krijgen jonge vaders twee maanden betaald vaderschapsverlof en worden er wellness behandelingen aangeboden aan medewerkers.

De organisatie helpt ook andere bedrijven in het stimuleren en faciliteren van de carrière van ouders. ‘We adviseren diverse organisaties op het gebied van diversiteit in het personeelsbeleid en de ondersteuning die zij kunnen bieden aan werkende ouders in het combineren van verantwoordelijkheden op het werk en zorgtaken thuis,’ aldus Carolien Bijen, diversiteitsexpert en founder van &samhoud women. ‘In ons vrouwennetwerk dat we zes jaar geleden hebben opgericht, horen we nog steeds veel geluiden van topvrouwen bij andere organisaties die niet al te rooskleurig zijn. Dit motiveert ons des te meer om het anders te doen.’