• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Nieuws / Mensen / Almeerse oud-wethouder Mark Pol versterkt Lysias
Nieuws

Almeerse oud-wethouder Mark Pol versterkt Lysias

Almeerse oud-wethouder Mark Pol versterkt Lysias

08 september 2020 - Mark Pol is toegetreden tot Lysias Advies. De oud-wethouder van Almere start als senior adviseur en versterkt het adviesbureau op het gebied van financiƫle en economische vraagstukken.

Almeerse oud-wethouder Mark Pol versterkt Lysias

In Almere had Pol als wethouder van 2013 tot 2018 de portefeuille financiën. Daarna begon hij bij vastgoedontwikkelaar BUN als adviseur en directeur projectontwikkeling. Nu keert hij dus terug naar de publieke sector. Daar ligt zijn hart, zegt hij. “Het bedrijfsleven heeft me veel geleerd. Ook waar overheden steken laten vallen. Maar ik kom het best tot mijn recht wanneer het aankomt op maatschappelijke vraagstukken. Daarom ben ik erg blij dat ik als senior adviseur bij Lysias Advies mag aantreden.”

De financiële kennis en ervaring van Pol komen samen nieuwe functie als senior adviseur bij Lysias. “Ik mag nu aan de andere kant van de tafel advies geven. Een mooie uitdaging, waarin ik beide werelden verenig: mijn ervaring in het bedrijfsleven en die als bestuurder in het publieke domein. En met alle onzekerheden rondom de coronaontwikkelingen hebben we veel te doen. Lokale en regionale overheden en het rijk staan financieel ontzettend onder druk; dat zal de belangenafweging alleen maar ingewikkelder maken de komende tijd.”