Home / Nieuws / Mensen / Arcadis-bestuurder Stephanie Hottenhuis nieuwe CEO KPMG
Nieuws

Arcadis-bestuurder Stephanie Hottenhuis nieuwe CEO KPMG

Arcadis-bestuurder Stephanie Hottenhuis nieuwe CEO KPMG

05 juli 2018 - Stephanie Hottenhuis is de nieuwe CEO van KPMG. Vanaf augustus is ze bestuursvoorzitter van de accountants- en adviesorganisatie. Ze komt over van ingenieursbureau Arcadis, waar ze zitting heeft in de raad van bestuur.

Arcadis-bestuurder Stephanie Hottenhuis nieuwe CEO KPMG

Eerder was er nog sprake van dat ze commissaris zou worden bij verzekeraar ASR. Vanwege haar aanstelling bij KPMG ging Hottenhuis daar niet op in. Bij KPMG volgt ze Rob Fijneman op, die als bestuursvoorzitter ad interim  de honneurs waarnam na het vertrek van topman Albert Roëll eind vorig jaar.

Leiderschap en strategisch inzicht

Hottenhuis past volgens Bernard Wientjes, voorzitter van de raad van commissarissen, goed in het strategische programma dat KPMG op dit moment uitrolt. “Waardecreatie voor klanten en stakeholders worden daarin verder versterkt. Dit vereist leiderschap en strategisch inzicht van formaat. Stephanie Hottenhuis heeft in haar carrière bewezen omvangrijke strategietrajecten tot een goed resultaat te brengen en onderscheidt zich op onderwerpen zoals klantgerichtheid, verduurzaming en digitalisering. Ze wordt gewaardeerd om haar maatschappelijke focus en verbindende leiderschapsstijl.”

In het hart van de ontwikkelingen

Net zoals de vorige bestuursvoorzitter Roëll wordt Hottenhuis geen partner van het kantoor. Ze is trots op haar overstap. “Leiding geven aan KPMG in Nederland is een ongelooflijke eer. Het bedrijf speelt een maatschappelijk relevante rol in de verduurzaming van de economie en de creatie van welvaart. Van het geven van zekerheid over financiële informatie tot het vormgeven van de digitale economie van morgen; KPMG zit in het hart van die ontwikkelingen. Deze actuele thema's inspireren mij en vormen mijn drijfveer om aan de slag te gaan."

Sinds 1996 is Hottenhuis werkzaam voor Arcadis in diverse bestuurlijke functies, waaronder CEO van Arcadis in Duitsland. De afgelopen zes jaar zit ze in het bestuur van het ingenieursbureau. Ook is ze commissaris bij netbeheerder TenneT.