• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Nieuws / Mensen / DNB-expert Van Doorn naar &samhoud
Nieuws

DNB-expert Van Doorn naar &samhoud

DNB-expert Van Doorn naar &samhoud

19 maart 2020 - &samhoud versterkt zich met Juliƫtte van Doorn. Zij werkte bij De Nederlandsche Bank (DNB) aan het innovatieve gedrags- en cultuurtoezicht.

DNB-expert Van Doorn naar &samhoud

Na de financiële crisis werkte Van Doorn bij DNB aan nieuw toezicht op gedrag en cultuur in de financiële sector. Deze toezichtaanpak geldt wereldwijd nog steeds als maatgevend voor toezichthouders. Eerder trok &samhoud al Femke de Vries en Wieke Scholten aan. Ook zij werkten voorheen bij DNB aan het nieuwe toezichtsbeleid. Van Doorn gaat zich bij &samhoud vooral bezighouden met het versterken van risicomanagement binnen organisaties. “Mijn overstap naar &samhoud is ingegeven door mijn wens om vanuit een andere rol organisaties in verschillende sectoren te kunnen ondersteunen bij het oplossen van strategische vragen zoals, bijvoorbeeld de effectieve bestrijding van financiële criminaliteit”, zegt ze zelf in het persbericht van de adviesorganisatie.

Gedragsperspectief

“Organisaties nemen vaak aan dat mensen ‘het juiste’ zullen doen wanneer je een helder proces ontwerpt of stuurt op duidelijke KPI’s”, legt Femke de Vries, managing partner bij &samhoud, uit. “In de praktijk maken mensen echter ook (onbewuste) keuzes die je niet in formele procedures kunt vangen. Door het toevoegen van dit gedragsperspectief kunnen organisatie problemen voorkomen en kansen beter benutten.”

De benoeming van Van Doorn is deze maand ingegaan. Ze gaat aan de slag als senior consultant. Eerder werkte ze als advocaat bij de kantoren Allen & Overy en Houthoff Buruma.