• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Nieuws / Mensen / Manon van Beek nieuwe baas Accenture Nederland
Nieuws

Manon van Beek nieuwe baas Accenture Nederland

Manon van Beek nieuwe baas Accenture Nederland

08 september 2013 - Manon van Beek is per 1 september 2013 benoemd tot Country Managing Director (CMD) van Accenture Nederland. Zij volgt Anja Montijn-Groenewoud op, die recent is benoemd tot Global Director Management Consulting voor de energie-, chemie- en utilities-industrie.

Manon van Beek nieuwe baas Accenture Nederland

Manon van Beek (42) startte haar carrière bij Accenture in 1996 en bekleedde verschillende functies binnen het bedrijf. Na haar benoeming als directeur van de management consulting-divisie eerder dit jaar trad ze toe tot het managementteam van Accenture Nederland. Sinds 2008 leidde Van Beek de utilities-praktijk in Nederland. Van Beek is gespecialiseerd in transformaties en het toepassen van innovaties in de energiemarkt, zoals energiemanagement, smart grids, smart cities en elektrisch vervoer.

 

Manon van Beek: ‘Na 15 jaar projecten in de energiemarkt te hebben aangestuurd en de management consulting-divisie te hebben geleid, kijk ik uit naar verdere verbreding van mijn rol. Naast het leiden van de interne organisatie richt ik me op het voortzetten van de strategie van Accenture Nederland en onze lokale groeiagenda. Verder blijf ik aandacht vestigen op speerpunten als duurzaamheid en innovatie. Ik zie de uitdaging enthousiast tegemoet.’

 

Anja Montijn-Groenewoud: ‘Accenture heeft een gevestigde reputatie als het gaat om grote, succesvolle transities bij bedrijven. Ik ben ervan overtuigd dat Manon zeer goed is uitgerust om deze sterke positie te handhaven en nog verder uit te bouwen. Ze is bovendien een persoonlijkheid die onze mensen en onze klanten zeker zal inspireren.’

 

Manon van Beek studeerde Economie aan de Vrije Universiteit Amsterdam en de Università degli Studi di Modena (Italië). Van Beek woont met haar man en twee kinderen in Naarden.